„Broliai, nelakstykite su priešdroniniais ginklais!“ - patyręs karys perspėjo ukrainiečius apie mirtiną pavojų  ()

Karo radijo inžinierius pataria naikinti rusų dronus iš miško arba per kamufliažinį tinklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karys ir radijo technologijų ekspertas slapyvardžiu Serhijus Flešas savo „Telegram“ kanale perspėjo ukrainiečių karius atsargiai naudoti priešdroninius ginklus.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys perspėja, kad labai pavojinga atvirai naudoti priešdroninius ginklus ir tai kartais nulemia karių praradimus.

„Mano broliai kariai, prašau, nelakstykite po pozicijas su priešdroniniais ginklais. Taip gyvensite ne ilgiau kaip kelias dienas. Rusai pastebės jus iš oro, stebės ir žudys. Jūsų ginklas lengvai atpažįstamas iš dronų, jo darbo pozicijos per daug pastebimos!“ - rašo Serhijus.

Serhijus pasakoja, kad gavo informaciją apie trečią tokią Ukrainos kario žūtį - karys iššoko iš pozicijų su priešdroniniu ginklu, bandė nugalėti priešo droną, bet buvo nukautas. Ne šiaip sau - dronai šiame kare yra labai svarbūs, todėl karys su priešdroniniu ginklu yra aktyviai medžiojamas.

 

Karo radijo inžinierius pataria priešdroninius ginklus dažyti maskuojančia spalva, nebėgti su jais per apkasus, juos naudoti pasislėpus miške ar po kamufliažiniu tinklu.

(41)
(0)
(41)

Komentarai ()