Lenkijos dėka. „Reuters“ sužinojo schemą, kaip rusai kariauja su Rusijos kariuomene  ()

Naujienų agentūra „Reuters“ papasakojo apie rusų naudojamą schemą, kaip kovoti su Rusijos kariuomene.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai, norintys kariauti Ukrainos pusėje prieš Rusiją ir Putiną, patenka į frontą per Varšuvą. Tai „Reuters“ papasakojo du Rusijos piliečiai Danilas Jugoslavskis ir Maxas Smithas, kovojantys Rusijos savanorių korpuse.

Abu agentūros pašnekovai teigė „YouTube“ pamatę kvietimą kariauti. Vaizdo įrašą paskelbė Piliečių taryba – aktyvistų grupė, įsikūrusi Varšuvoje, renkanti naujus kovotojus į RDC.

Varšuvoje taryba turi ukrainietį tarpininką, kuris padeda paruošti dokumentus užsienio savanoriams, o paskui lydi juos į Ukrainą, kad palengvintų sienos kirtimą. Jugoslavskis ir Smithas į Kyjivą atvyko iš Varšuvos sausį. Ukrainos sostinėje jie, anot jų, išlaikė Ukrainos kariuomenės surengtą testą melo detektoriumi, taip pat psichologinę ekspertizę. Atvykę į Kyjivą, Jugoslavskis ir Smithas per du mėnesius praėjo bazinius karinius mokymus.

Balandį abu jau buvo fronte: Jugoslavskis – lauko felčeriu, o Smithas – drono operatoriumi. Denisas Sokolovas, vienas iš Civilinės tarybos įkūrėjų, „Reuters“ sakė, kad Jugoslavskis buvo sužeistas į koją, bet jis sveiksta.

Agentūra pažymi, kad negali nustatyti, kaip tiksliai RDK derina savo veiksmus su Ukrainos gynybos ministerija. Šalies Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direktoratas „Reuters“ sakė, kad korpusas yra susijęs su Tarptautiniu legionu, kuris buvo sukurtas po Rusijos invazijos ir kuriame dirba savanoriai iš kitų šalių. Tuo pat metu legionas agentūrai pareiškė, kad su RDK neturi nieko bendra. Sokolovas teigė, kad atlyginimą gauna iš Ukrainos gynybos ministerijos. „Reuters“ taip pat matė karinio departamento dokumentą, kuriame Lenkijos valdžios prašoma padėti tarpininkui, padedančiam savanoriams kirsti sieną.

 

RDK įkūrė rusų nacionalistas Denisas Nikitinas (tikroji pavardė Kapustinas), o pats korpusas, remiantis kanalo „Telegram“ pranešimais, yra suformuotas pagal etnines linijas. „Reuters“ pašnekovai teigė nepritariantys Nikitino pažiūroms ir prisijungė prie padalinio tik kovodami su V. Putinu. O Jugoslavskis laiko save kairiuoju pacifistu. Sokolovas teigė, kad nesilaiko kraštutinių dešiniųjų ideologijos ir verbuoja bet kokius kovotojus, pasiruošusius kovoti už Ukrainą.

 

Prieš prisijungdamas prie RDC, Jugoslavskis gyveno Ispanijoje ir dirbo techniniu specialistu. Į Europą jis persikėlė 2017 m., o prieš tai gyveno Rusijoje ir kelerius metus dalyvavo protestuose. Smithas pastaraisiais metais dirbo statybininku Vakarų Europoje ir niekada nelaikė ginklo prieš prisijungdamas prie RDK.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: