„Oplot“ veiksme: pademonstruotas super retas ukrainietiškas tankas (Foto)  ()

Ukrainos tankas, pristatytas dar 2009 m., niekada nepateko į kariuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministro Oleksijaus Reznikovo kartu su kariškiais vizito Charkivo srityje metu buvo pademonstruotas tankas BM „Oplot“. Tai paskelbė Charkivo regiono valstybės administracijos vadovas Olegas Sinegubovas.

Gegužės 11 d. Oleksijus Reznikovas kartu su koncerno „Ukroboronprom“ direktoriumi Jurijumi Gusevu ir Aukščiausiosios Rados Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto vadovu Oleksandru Zavitnevičiumi lankėsi viename iš Charkivo srities Ukrainos kariuomenės poligonų. Vizito metu vadovybė dalyvavo BM „Oplot“ tanko bandymuose.

„Įsitikinome, kad technika atitinka kariuomenės keliamus reikalavimus ir yra pajėgi išspręsti sudėtingas užduotis mūšio lauke“, – pabrėžiama pranešime.

Nuotraukoje BM „Oplot“ nudažytas tamsiai žalia spalva. Todėl yra tikimybė, kad tankas buvo perdažytas, nes anksčiau visi tankai buvo nudažyti pikselių raštu.

BM „Oplot“ – kas žinoma apie tanką

 

Ukrainos tankas BM „Oplot“ buvo sukurtas Charkivo mechanikos inžinerijos projektavimo biure. Mašina yra gilus T-84, kuris naudojamas nuo 1999 metų, modernizavimas. Tankas buvo pristatytas dar 2009 m., nuo tada mašiną priėmė Ukrainos ginkluotosios pajėgos, tačiau dėl nuolatinio nepakankamo finansavimo Ukrainos kariuomenei buvo pagamintas tik vienas BM „Oplot“. Tailandui buvo pastatyti 49 eksportinės versijos „Oplot-T“ tankai.

 

2014 metais prasidėjus Rusijos ir Ukrainos karui, aktualus tapo ir rusiškų dalių keitimo ukrainietiškame tanke klausimas. Ukrainos gynybos ministerija pareiškė esanti pasirengusi įsigyti „Oplot“ tik visiškai pakeitus dalių importą.

Prasidėjus plataus masto invazijai, nėra informacijos apie „Oplot“ naudojimą mūšiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()