[ŽT] „Prigožinas tyliai išveda „Wagner“ iš Bachmuto“ - kas laukia liūdnai pagarsėjusios karinės kompanijos?  ()

Pranešama, kad Jevgenijus Prigožinas iš Bachmuto atitraukia savo geriausius, labiausiai patyrusius karius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ tyliai atsitraukia iš Bachmuto. Ne visi - tik labiausiai patyrę, geriausiai apmokyti kariai išvedami. Karas Ukrainoje jiems greičiausiai baigėsi - jie bus siunčiami į Sudaną, kur darys tai, ką darė prieš Rusijos invaziją į Ukrainą. Be to, „Wagner“ gali pakeisti pavadinimą, kad bent šiek tiek nusiplautų pralaimėjimo Bachmute istoriją - grupė tikriausiai taps „Muzikantais“ ar „Orkestru“, nes taip „Wagner“ kariai ir dabar dažnai vadinami.

Kodėl? Kaip praneša „Twitter“ puslapis „ChrisO_wiki“ ir kiti puslapiai socialiniuose tinkluose, „Wagner“ artimi šaltiniai jau kalba apie tai, kad organizacija gavo solidų kontraktą Sudane. Ten rusų samdiniai prisidės prie Sudano vyriausybei priešiškų pajėgų. Prognozuojama, kad „Wagner“ apskritai gali pasitraukti į Sudaną, kad nereikėtų likti Rusijoje, kur organizaciją persekios Bachmuto šleifas.

Kalbant apie Bachmutą, iš jo atitraukiami tik patyrę, geriausi samdiniai. Kas nutiks su kitais? Jie greičiausiai bus palikti mirčiai.

Aišku, visa tai yra gandų lygyje, bet yra priežasčių taip manyti. Visų pirma, „Wagner“ nuo sausio nebegali verbuoti žmonių kalėjimuose. Nors į organizaciją stoja savanoriai, jų nėra daug. Pagal susitarimą, kaliniai tik 6 mėnesius tarnauja Ukrainoje, o tada yra laisvi. Tai reiškia, kad greitai „Wagner“ neteks paskutinių kalėjimuose užverbuotų žmonių, kad ir kiek jų yra likę gyvų. Be to, Prigožinas ilgą laiką skundžiasi ginklų ir amunicijos trūkumu, o dabar dar kalba apie tai, kad reguliarioji Rusijos kariuomenė apleidžia Bachmuto flangus. Ukrainos pajėgos ten, regis, iš tikrųjų perima iniciatyvą. Galiausiai, „Wagner“ ir anksčiau Afrikoje veikė labai pelningai. Ir daug tyliau nei Ukrainoje - ten jie buvo atsparūs Rusijos visuomenės kritikai.

 

„Wagner“ neturi ateities - net jei Rusija pasiektų administracines Donbaso ribas, kas toliau lauktų „Wagner“? Kompanija liktų be darbo. Todėl tai, kad Prigožinas nori grįžti į Afriką, atrodo kaip racionali įvykių versija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(11)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: