„Jis blokuoja bet kokius Putino planus“. Skelbiamas didžiausias Putino priešas, kurio nužudymas yra tikslas Nr.1  ()

Šiandien rizika šiam žmogui didesnė nei karo pradžioje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui gresia daug daugiau pavojų nei karo pradžioje.

Tokios nuomonės laikosi Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas, duodamas išskirtinį interviu „24 kanalui“. Jis paaiškino, kokį vaidmenį atliko Volodymyras Zelenskis.

„Pradžioje buvo sąlyginė simbolika. Na, jie sunaikintų, pavyzdžiui, Vyriausybės kvartalą, prezidentą ir įgautų scenarijaus „A“ pagreitį. Šiandien V. Putinas supranta, kad V. Zelenskis blokuoja Rusijai kelius pereiti prie kito plano scenarijų. Pervesti karą į užsitęsusį formatą arba palaužti Ukrainą kokiam nors derybų procesui. Taip, kaip tai padarė po pirmojo karo etapo 2014 m.“, - sakė Podoliakas.

Šiandien Volodymyras Zelenskis aiškiai fiksuoja poziciją, kad jokių derybų su Rusija ir V. Putinu nebus. Jis nereaguoja į bandymus daryti spaudimą Ukrainai. Jis yra absoliutus šalininkas to, kad karas turi baigtis Ukrainos sąlygomis, sakė Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas. O svarbiausia, jis nesuteikia Rusijai galimybės tapti tam tikrų politinių procesų pasaulyje moderatoriumi.

 

„Todėl V. Putinas supranta, kad jei jis nušalins Ukrainos prezidentą, atsiras daugiau galimybių, pavyzdžiui, kaip 2014 m. Deja, anksčiau, analizuojant Ukrainą, buvo manoma, kad ji yra provincijos valstybė, kurią galima paspausti. Nes viena ar kita Ukrainos politinė žvaigždė būtų linkusi sutikti su valdančiųjų pozicijomis. Šiandien viso šio komponento nėra“, - sakė pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(3)
(112)

Komentarai ()