F-35 naikintuvai susidūrė su paslaptinga problema  ()

Amerikiečių generolas Michaelas Schmidtas teigė, kad nors kariuomenė ir toliau tiria F-135 variklio problemas, amerikiečių F-35, paruoštų tarnybai, skaičius nesiekia reikalaujamų 70%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Gynybos departamentas baigė modifikuoti savo lėktuvą F-35, kad išvengtų katastrofiškų variklio pažeidimų, ir tikisi iki birželio gauti visus orlaivius ir variklius, kurių pristatymas buvo atidėtas dėl praėjusių metų gruodį įvykusios avarijos. „Defense One“ apžvalgininkai apie tai rašė gegužės 24 d.

JAV kariuomenė sustabdė skrydžių operacijas ir naujų orlaivių priėmimą po gruodį įvykusios avarijos Fortvorte, Teksase. Tuo pačiu metu Pentagonas tiria paslaptingos vibracijos F-35 variklyje priežastis, dėl kurių sunaikinama orlaivio degalų sistema.

Generolas leitenantas Michaelas Schmidtas kovo 29 d. oro ir sausumos pajėgų pakomitečio posėdyje sakė, kad inžinieriai F135 variklius su suformuota „anga“ pradėjo montuoti 2023 m. pradžioje. Jis teigė, jog sumažina variklio valdymo praradimo tikimybę, jei kuro vamzdis sunaikinamas dėl harmoninių virpesių.

Tačiau M. Schmidtas pabrėžė, kad Pentagonas vis dar bando išsiaiškinti, kodėl atsiranda vibracija ir kaip jos išvengti.

 

JPO aptarnavimo centro atstovas Russas Goemaere'is sakė, kad techninės įrangos atnaujinimas buvo visiškai įdiegtas visuose F-35 orlaiviuose, pateiktuose patvirtinti vyriausybei. Pastebėta, kad atnaujinimas yra nedidelis, o pataisos įdiegimas yra „paprastas procesas“.

Michaelas Schmidtas taip pat pridūrė, kad nors Pentagonas ir toliau tiria su F135 varikliu susijusias problemas, amerikietiškų F-35, paruoštų naudoti, skaičius išlieka mažesnis nei  reikalaujama - 70 % F-35A ir 75 % B ir C modelių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: