„Galime sunaikinti bet kokį tikslą!“ Ukrainiečių ekipažas papasakojo apie darbą su „Gepard“ (Foto)  ()

Kovotojai savo sąskaitoje jau turi 4 numuštus „Shahed“ dronus ir 2 sparnuotąsias raketas. Didelis tikslumas pasiekiamas naudojant borto kompiuterį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro gynyba dabar yra daug galingesnė nei buvo anksčiau. Visų pirma, eksploatuojamas „Gepard“, kuris gali sunaikinti dronus-kamikadzes ir sparnuotąsias raketas. Apie tai rašo CNN.

Žurnalistams buvo parodytas vokiškas savaeigis priešlėktuvinis pabūklas „Gepard“ – tai reta proga, turint omenyje, kad rusai bando medžioti Ukrainos oro gynybą. „Prieš jus „Gepard 1A2“, – sako vienas iš įrenginio operatorių Olegas.

„Bokštelyje sumontuotos dvi 35 mm „Oerlikon“ patrankos, šių pabūklų ugnies greitis yra 550 šovinių per minutę, o tai iš viso duoda 1100“, – sako Olegas.

Vokietija Ukrainai jau perdavė 34 „Gepard“ ir planuoja juos tiekti toliau. Kariškiai teigia, kad kompiuteris leidžia automatiškai aptikti taikinį, jį užfiksuoti ir apskaičiuoti trajektoriją.

 

Leidinyje pažymima, kad Olego dalinys jau numušė 4 „Shahed“ dronus ir 2 priešo raketas.

„Rusai mėgsta sakyti, kad jų raketų neįmanoma numušti, bet kai leidžia technologijos, įgula yra motyvuota, apmokyta ir išmano savo darbą, nieko nėra neįmanomo. Mes galime sunaikinti bet kokį priešišką taikinį", – sako karys.

 

Ukrainos oro gynybos sistemos arsenale dabar yra Prancūzijos ir Italijos priešraketinės gynybos sistema SAMP/T, vokiška IRIS-T, Amerikos ir Norvegijos NASAMS ir Amerikos „Patriot“. Visos jos saugomi nežinomose slaptose vietose, kad būtų išvengta Rusijos smūgių.

Generolas leitenantas Serhijus Najevas teigia, kad „Gepard“ veikimas kartu su kitomis sistemomis yra viena iš oro gynybos efektyvumo didinimo priežasčių. Perimtų taikinių procentas viršija 80 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()