„The Wall Street Journal“ skelbia, ką padarė Vokietija. „Dėl to prasidėjo karas Ukrainoje“  ()

Angela Merkel padarė penkias klaidas, kurios „paruošė dirvą karui Ukrainoje“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvusi Vokietijos kanclerė Angela Merkel padarė penkias klaidas, kurios „paruošė dirvą karui Ukrainoje“.

Tokį požiūrį savo straipsnyje išsakė Vokietijos „The Wall Street Journal“ žurnalistas Boyanas Panchevsky, rašo BILD.

Visų pirma, analitikas orientuojasi į tai, kad A. Merkel vadovaujant Vokietijos vyriausybei Vokietija tapo priklausoma nuo Rusijos dujų tiekimo. Ji tapo vienu iš pagrindinių žmonių, padariusių Vokietijos ir kaimyninių šalių ekonomiką priklausomą nuo energijos nešėjų importo iš Rusijos Federacijos. Net ir 2014 metais Rusijai aneksavus Krymą, A. Merkel neatsisakė rusiškų energijos išteklių, priešingai – pasisakė už „mėlynojo kuro“ importo iš Rusijos padvigubinimą dėl dujotiekio „Nord Stream 2“ statybos.

Antroji Merkel klaida susijusi su pirmąja. Tai skubotas sprendimas atsisakyti branduolinės energetikos po avarijos Fukušimoje. Dėl to atsirado poreikis ieškoti pigios energijos, kurią Vokietijos valdžia pradėjo pirkti iš Maskvos.

Trečia klaida. Merkel Putinui nenubrėžė „raudonų linijų“, Kremliui aneksavus Krymą. Anot buvusios JAV Saugumo tarybos darbuotojos Fionos Hill, Kyjivas buvo nusivylęs, kad Berlynas vadovauja deryboms dėl Krymo su Rusija – „Kremliui negrėsė rimta bausmė už okupaciją“.

 

Tęsdama ekonominį bendradarbiavimą su Rusijos Federacija Merkel „prisidėjo prie didelio masto Maskvos puolimo“, savo ruožtu mano buvęs Šiaurės Atlanto aljanso generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas.

Kita klaida, kurią Merkel padarė eidama kanclerės pareigas, buvo karinio biudžeto sumažinimas, dėl kurio kilo problemų Vokietijos armijoje. Visų pirma, Berlynas ignoravo NATO susitarimą investuoti į gynybą 2% savo BVP.

Apibendrinant, medžiagoje primenama, kaip A. Merkel vetavo Ukrainos ir Sakartvelo įstojimą į Aljansą 2008 metais NATO viršūnių susitikime Bukarešte. Vietoj to ji padėjo užtikrinti, kad Kyjivas ir Tbilisis gautų neįpareigojantį karinio-politinio bloko kvietimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(192)
(10)
(182)

Komentarai ()