Tai didelis pavojus. Fronte pastebėtas naujas Rusijos ginklas ROSC-1  (2)

Šią elektroninio karo sistemą Rusijos kariuomenė priėmė netrukus po Ukrainos puolimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Serhijaus Flash, elektroninio karo ir dronų eksperto, Ukrainos ginkluotosios pajėgos, žvalgydamos priešo pozicijas, vis dažniau pastebi, kad įsibrovėliai turi naujas elektroninio karo sistemas ROSC-1. Pastebėtina, kad vienas iš nedaugelio Rusijos objektų, kurie buvo greitai išsiųsti į Ukrainą po to, kai buvo pradėti eksploatuoti.

Kas žinoma apie ROSC-1

ROSC-1 kompleksą sukūrė „NPO Almaz“ ir jis skirtas tiksliai aptikti mažo dydžio „Mavic“ tipo dronus. Tačiau sistema taip pat aptinka didesnius, lėtesnius dronus, tokius kaip RQ-11B „Raven“. Sistema taip pat turėtų susidoroti su orlaivių ir sraigtasparnių tipo dronais.

Svarbi ROSC-1 savybė yra galimybė sujungti kelis kompleksus į vieną tinklą, taip sukuriant savotišką elektroninio karo kupolą. Sistemą sudaro trijų koordinačių kietojo kūno X-band radaras, įmontuotas ADS-B blokas, radijo stebėjimo posistemis (RTM), radijo elektroninio valdymo posistemis (REC). Visas kompleksas yra pastatytas konteinerio korpuse, kuris sumontuotas ant KaMAZ.

 

Kol kas nežinoma, kiek šių sistemų okupantai atgabeno į Ukrainą, tačiau Ukrainos dronų operatoriai tikrai ras būdų, kaip apeiti priešo naujovę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(6)
(39)

Komentarai (2)