Paslėpti nepavyks. Kaip apsaugoti F-16 nuo Rusijos smūgio  (2)

Šiuolaikinių naikintuvų F-16 perkėlimas į Ukrainą – laiko klausimas. Sąjungininkai šiuo keliu jau žengė didelius žingsnius, todėl Ukraina turėtų pasirūpinti, kad kuo labiau apsaugotų juos nuo priešo atakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybės aviacijos vadas brigados generolas Sergejus Golubcovas mano, kad nepavyks jų tiesiog kažkur paslėpti. Būtina sukurti integruotą požiūrį į F-16 saugojimą, praneša „Radio Svoboda“.

„Manau, kad čia reikės ieškoti integruoto požiūrio, turėsime maskuotis ir išskirstyti, judėti iš aerodromo į aerodromą“, - pažymėjo jis.

Be to, anot jo, reikės nusiųsti dalį Ukrainos priešlėktuvinių raketų sistemų dengti aerodromams.

„Juk priešas, sužinojęs, kad mes turime kažką naujo ir galingo, aišku, bandys žvalgytis ir smogti. Mes tai suprantame, ir daliniai bus išsklaidyti, vienareikšmiškai. Ir mes bandysime uždengti aerodromus, kur stovės šie orlaiviai norėdami sumažinti galimus nuostolius“, – pridūrė jis.

 

Šį mėnesį JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad amerikiečiai pradės mokyti UAF pilotus valdyti naikintuvus, įskaitant F-16.

Gynybos ministerija pranešė, jog Ukrainai teritorijoms deokupuoti reikia 48 modernių naikintuvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: