„Matau aiškų Rusijos ketinimą laimėti karą.“ Borrellis skelbia grėsmingą žinią  ()

Rusija bus pasirengusi deryboms tik laimėjusi karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjungos vyriausiasis įgaliotinis užsienio ir saugumo politikai Josepas Borrellis mano, kad Rusija bus pasirengusi deryboms tik laimėjusi karą prieš Ukrainą. 

Tai pranešė Censor.NET, remdamasi DW.

Europos diplomatijos vadovas pabrėžė, kad „nėra optimistiškas“ dėl to, kas gali nutikti konflikte šią vasarą. „Matau aiškų Rusijos ketinimą laimėti karą, - pripažino Borrellis. - Rusija nesiims derybų, jei nelaimės karo.“ 

Be to, Borrellis pažymėjo, kad Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą fone Europos Sąjunga pradėjo analizuoti ilgalaikes pamokas, kurias ES turi išmokti, formuojant savo gynybinį potencialą.

„Viena didžiausių pamokų, kurias galime pasimokyti iš karo, yra paremta nuostabiu Ukrainos kariuomenės gebėjimu sėkmingai prisitaikyti ir susiremti su viena didžiausių kariuomenių pasaulyje. Tai dar kartą parodo, kiek daug sėkmės mūšio lauke priklauso nuo motyvacijos ir tinkamo karinio pasirengimo“, – pažymėjo Borrellis. 

Jo nuomone, ukrainiečiai taip pat buvo labai inovatyvūs ir sėkmingi vadovavimo ir kontrolės srityje, todėl ES turėtų ir toliau investuoti į esamas ar naujas galimybes teikti vadovavimo ir kontrolės sistemas, kurios leistų greitai įvertinti situaciją ir į ją reaguoti.

 

„Ukraina taip pat sėkmingai panaudojo ribotus pajėgumus ir senus ginklus, pritaikė juos prie kilusių grėsmių, naudojo komercines technologijas ir išteklius. To galime išmokti ir mes“, – pažymėjo ES vyriausiasis diplomatas.

Jis mano, kad neužtenka vien tik didinti išlaidas gynybai, o ES turi „pirmiausia koordinuočiau didinti išteklius tarp valstybių narių ir derinant su NATO“.

 

Borrellis taip pat atkreipė dėmesį į stabilios, lanksčios ir efektyvios logistikos svarbą – nuo ​​kariuomenės tiekimo į fronto liniją ar medicininės pagalbos teikimo iki greito sistemų ir įrangos remonto ar modifikavimo.

Jis pripažino, kad dabartinei ES gynybos pramonei trūksta kritinės masės ir reaktyvumo, o ilgi užsakymų įvykdymo terminai riboja galimybę didinti gamybą. „Siekiant padidinti tiekimo patikimumą, būtina išspręsti per didelės priklausomybės nuo išorės tiekėjų problemą“, – priminė Borrellis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: