„Vienintelė mūsų klaida...“ Lukašenka skelbia drebinantį pareiškimą dėl karo Ukrainoje  ()

Valdžią Baltarusijoje užgrobęs Aleksandras Lukašenka apgailestauja, kad jo šalis kartu su Rusija „neišsprendė“ klausimo su Ukraina, kai ši dar negalėjo pasipriešinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valdžią Baltarusijoje užgrobęs Aleksandras Lukašenka apgailestauja, kad jo šalis kartu su Rusija „neišsprendė“ klausimo su Ukraina, kai ši dar negalėjo pasipriešinti. Tai jis pareiškė NVS valstybių narių saugumo agentūrų ir specialiųjų tarnybų vadovų tarybos posėdyje, praneša Censor.NET, remdamasi Baltarusijos valstybine naujienų agentūra „Belta“.

„Visiškai sutinku su prezidentu Putinu, kai jis sako, kad ne mes pradėjome šį karą. Jis net neprasidėjo 2014 m. Jis prasidėjo gerokai prieš 2014 m. Mes matėme viską, kas čia įvyko: tą perversmą, kuris įvyko ir prie ko ėjo Ukraina. Matėme, kas buvo priešakyje“, – sakė A. Lukašenka.

Jis pridūrė, kad jei karas nebūtų prasidėjęs anksčiau, jis būtų prasidėjęs „rytoj“, bet dar prastesnėmis sąlygomis Rusijai ir Baltarusijai.

„Viskas ėjo link to. Galbūt vienintelė mūsų klaida buvo ta, kad mes šio klausimo neišsprendėme 2014–2015 m., kai Ukraina neturėjo nei kariuomenės, nei pasirengimo. Visi norėjo kažkaip tai išspręsti taikiai. O jie tuo tarpu sukūrė stiprias ginkluotąsias pajėgas“, – sakė A. Lukašenka.

 

Baltarusijos diktatorius pabrėžė, kad karas ir Ukrainos ginklavimas įvyko dėl išorės įtakos. Jis pridūrė, kad tariamai Ukrainos vadovybė turėjo daug galimybių „taikiam sambūviui“, tačiau nė vienas Ukrainos prezidentas „šiomis galimybėmis nepasinaudojo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(46)
(-43)

Komentarai ()