Prigožinas išsigando Kadyrovo. ISW skelbia, kas nutiko  ()

Anot ISW analitikų, Prigožinas neturi jam įprasto išraiškingo atsako į Čečėnijos vadų kritiką. Jis nenori prieš save nuteikti dar vieno valdžios struktūros atstovo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas, kritikuodamas Rusijos gynybos ministeriją, tikriausiai nori sumenkinti konflikto su Čečėnijos vadovu Ramzanu Kadyrovu reikšmę, mano JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Birželio 2 d. Prigožinas pranešė, kad Rusijos  gynybos ministerijos kariai užminavo maršrutus, kuriais „Wagner“ atsitraukia iš Bakhmuto. Anot Prigožino, tai buvo padaryta vietovėse, kuriose nėra aktyvių Ukrainos pajėgų operacijų, todėl, jo nuomone, taip tyčia kenkiama „Wagner“. Jis taip pat teigė, kad po pokalbio su Ramzanu Kadyrovu konfliktas su Čečėnijos vadovu gali būti laikomas išspręstu.

Prigožinas neturėjo jam įprasto išraiškingo atsako į Čečėnijos vadų kritiką, nes nenori prieš save nuteikti dar vieno valdžios struktūros atstovo. Tuo tarpu konfliktas tarp „Wagner“ ir Rusijos gynybos ministerijos Prigožino per daug nejaudina.

Prigožinas savo kaltinimais Gynybos ministerijos ir Rusijos elito atstovams apskritai tikriausiai siekia išlikti Rusijos informacinėje erdvėje ir po Bachmuto užgrobimo. Jis bando įsitvirtinti kaip pagrindinė Rusijos ultranacionalistų figūra.

 

Prigožinas yra susirūpinęs, kad netrukus jis ir „Wagner“ nebedominuos informacinėje erdvėje Rusijoje. Bachmutas buvo skausminga kampanija „Wagner“, bet jos metu bent jau apie Prigožiną ir „Wagner“ buvo kalbama nuolat. Dabar Prigožinas nebeturi ko pasakoti apie karą, todėl viešai kelia konfliktus.

(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: