[ŽT] JAV baigiasi pinigai. Gali būti smūgis Pentagonui  (3)

JAV gynybos užsakymai, kurių vertė 16 milijardų JAV dolerių, gali likti nefinansuojami, nes įstatymas dėl nacionalinės skolos lubų padidinimo apriboja federalines išlaidas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Reuters“.

JAV iškilo klausimas – tankų, amfibinio puolimo laivo pirkimo ir atakos sraigtasparnių modernizavimo finansavimas. Įprastomis sąlygomis šios išlaidos būtų finansuojamos iš gynybos biudžeto. Bet įvedus apribojimus, pinigų jiems gali ir nelikti.

Kompromisinė sutarties versija apribojo nacionalinio saugumo išlaidas 2024 fiskaliniais metais iki 886 mlrd. USD. „Nefinansuojamų prioritetų“ sąraše yra „General Dynamics“ gaminami tankai „Abrams“, sraigtasparniai ir „Huntington Ingalls Industries“ pagamintas jūrų pėstininkų korpuso laivas.

Pranešama, kad prieš sudarydami susitarimą dėl skolos, atitinkami komitetai svarstė daugiau nei 900 mlrd. JAV dolerių nacionalinio saugumo biudžetą 2024 finansiniams metams. Nepaisant apribojimų, spėjama, kad dalis iš 16 mlrd. dolerių „nefinansuojamų prioritetų“ turėtų būti įgyvendinta.

 

Birželio 2-osios naktį JAV Senatas pritarė įstatymui dėl valstybės skolos didinimo ir valdžios išlaidų ribojimo iki 2024 metų rinkimų.

JAV iždo departamento skaičiavimais, jei skolos lubų problemos nepavyktų išspręsti iki birželio 5 d., vyriausybė nebeturėtų pinigų finansuoti visus savo federalinius įsipareigojimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)