[ŽT] Netikėti įvykiai. Prigožinas siūlo Zelenskiui susitarti  ()

„Wagner“ vadovas J. Prigožinas yra pasirengęs asmeniškai atvykti tartis dėl kalinių į Belgorodo srities Rusijos Savanorių Korpusą, jei susitikime dalyvaus Ukrainos prezidentas V. Zelenskis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-05 [ŽT] Netikėti įvykiai. Prigožinas siūlo Zelenskiui susitarti  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinės struktūros „Wagner“ vadovas J. Prigožinas atsakė į sukilėlių iš RL legiono ir RSK kreipimąsi, pateikdamas atsakomąjį pasiūlymą Denisui Nikitinui (RSK vadovui). Jei Belgorodo srities gubernatorius V. Gladkovas atsisako tai padaryti iki 17 val., jis yra pasirengęs išsiųsti savo aukšto rango pavaduotoją į kaliniams skirtą vietą. Pranešimą „Telegram“ kanale paskelbė karinės grupuotės vadovo spaudos tarnyba.

Be to, J. Prigožinas pateikė pasiūlymą V.Zelenskiui - jis yra pasirengęs asmeniškai atvykti į kaliniams skirtą vietą Belgorodo srityje, jei Ukrainos prezidentas atvyks su juo susitikti.

„Jei V. Zelenskis atvyks į šią vietą, aš esu pasirengęs atvykti pats“, - sakė jis.

 

I. Strelkovas-Girkinas aštriai kritikavo šį pareiškimą, jis savo „Telegram“ kanale piktinosi J. Prigožino reakcija. Anot jo, susitikimas bus analogiškas Rusijos premjero V. Černomyrdino ir Šamilio Basajevo deryboms per pirmąjį Čečėnijos karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(24)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: