[ŽT] „Wagner“ įkūrėjas kaltinamas „žaidimu už Ukrainos ginkluotąsias pajėgas“ – kas vyksta  ()

Rusijos karo nusikaltėlis Igoris Girkinas-Strelkovas pakomentavo „Wagner“ įkūrėjo Jevgenijaus Prigožino pareiškimą, kad jo samdiniai gali įžengti į Belgorodo sritį slopinti iš Ukrainos atvykusių rusų savanorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prigožinas birželio 3 d. paskelbė, kad jo „Wagner“ samdiniai gali būti perkelti iš Bachmuto į Šebekiną - Belgorodo srities miestą, kurį aktyviai atakuoja iš Ukrainos atvykę rusų savanoriai. Girkinas teigia, kad toks žingsnis yra labiausiai naudingas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

„Beje, nepriklausomas „Wagner“ judėjimas, atitrauktas iš Bachmuto prie Šebekino, apie ką paskelbė „orkestro“ vyriausiasis vadas Prigožinas, yra naudingas būtent ir tik Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms“, – sakė Girkinas.

Kol sumuštas, bet vis dar didelis „Wagner“ samdinių rezervas bus užimtas kautynėse kažkur Rusijoje, Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogs Rusijos pajėgoms kitur, mano teroristas. Greičiausiai apie Bachmutą - teritorijoje, kurioje „Wagner“ veikė aktyviausiai. Būtent „Wagner“ teko „garbė“ užimti Bachmutą, tačiau stipriai nukraujavusios pajėgos savo pozicijas tuomet užleido reguliarioms Rusijos pajėgoms. „Wagner“ toli nesitraukė ir jei iškeliaus į Rusiją, okupantų pozicijos toje Donecko vietoje bus silpnesnės.

(16)
(1)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: