[ŽT] Rusija imasi monstriškų priemonių. Atskleidė, kas vyksta virš Baltijos šalių  ()

Keleivinių orlaivių pilotai priversti naudoti alternatyvias navigacijos sistemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos padidintos pastangos trikdyti GPS signalus. Po virtinės dronų atakų, Maskva nusprendė gintis ribodama GPS veiklą.  Kaip praneša „Bloomberg“, tai verčia orlaivių pilotus ir Baltijos regione bei Suomijoje griebtis alternatyvių navigacijos metodų.

Pavyzdžiui, pastebėta, kad GPS tapo apribota ir dalyje Estijos - neabejojama, kad tai - Rusijos signalų slopintuvų poveikis. Keleivinių orlaivių eismas Rusijos pasienyje tampa vis pavojingesnis. Nors automobilių vairuotojai GPS veikla beveik nesiskundžia, pilotai vis dažniau yra priversti pereiti prie alternatyvių navigacijos palydovų. Trikdžiai sklinda iš Rusijos Leningrado srities, pranešė Estijos vartotojų apsaugos agentūra.

GPS signalai visada slopinti prie Kremliaus, bet poto, kai pastarosiomis savaitėmis Rusija kelis kartus nukentėjo nuo tariamai Ukrainos bepiločių orlaivių, trikdžių zona buvo išplėsta. Akivaizdu, kad GPS slopinimas yra nukreiptas prieš oro transportą - GPS naudoja ir kai kurie dronai.

 

Suomijos oro eismo kontrolieriai „Bloomberg“ sakė, kad šalies lėktuvai dėl to irgi naudoja alternatyvias sistemas. Ir nors komerciniai skrydžiai nebuvo nutraukti, tokia praktika vis tiek kelia pavojų oro navigacijai.

(7)
(27)
(-20)

Komentarai ()