Netikėtai skelbiamas Rusijos generolas, kurio dėka „pavyksta sulaikyti Ukrainos puolimą“  ()

Nemažai su „Wagner“ susijusių rusų karininkų bando parodyti generolą M. Teplinskį kaip veiksmingą vadą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš šių karininkų, pulkininkas „K. Zalesskis“, tvirtina, kad tik generolo Michailo Teplinskio veiksmų dėka Rusijos armijai pavyksta sulaikyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakas Velyka Novosilkos srityje, Donbase.

Taip pat „K. Zalessky“ patvirtino, kad nuo balandžio 1 dienos M. Teplinskis tapo Rusijos kariuomenės vado pavaduotoju Ukrainos pietuose.

Karo studijų instituto analitikai nusprendė išsamiai išnagrinėti šią temą. Žiniasklaidoje Rusijos generolai bando parodyti, kad kautynės Donbase yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo, kurį V. Putino armijai pavyksta suvaldyti, pradžia. Tuo pačiu metu nemažai Rusijos karinių korespondentų tvirtina, kad tai dar ne kontrpuolimas, o žvalgybos vykdymas.

Gali būti, kad interviu su M. Teplinskį liaupsinančiu „K. Zalesskiu“ yra dar viena informacinė operacija prieš Rusijos gynybos ministeriją. M. Teplinskis aktyviai gyrė okupantus iš 5-osios ir 36-osios armijų, kurie laikosi rikiuotės Velyka Novosilkos srityje, tačiau kartu pabrėžė, kad ne visi Rusijos kariai demonstruoja tokią „drąsą“.

Lyg tai M. Teplinskis birželio 6 d. kalbėjosi su V. Putino kariais Donbase ir pakartojo J. Prigožino žodžius, kad daugelis Rusijos gynybos ministerijos generolų asmeniškai turi būti fronte. „K. Zalesskio“ interviu internete pasirodė iškart po to, kai birželio 5 d. V. Gerasimovas pradėjo vadovauti Rusijos ginkluotosioms pajėgoms Pietų Ukrainoje, o birželio 6 d. S. Šoigu jau pranešė apie sėkmingą Ukrainos kontrpuolimo atmušimą.  

 

Viena vertus, S. Šoigu tiesiog gyrė užpuolikus iš 5-osios ir 36-osios armijų, tačiau asmeniškai nedalyvavo fronte, kad visiems paspaustų rankas. Gali būti, kad per „K. Zalesskį“ M. Teplinskis nusprendė parodyti save ir savo nuopelnus „tėvynei“, nes RF Gynybos ministerija jį pamiršo. Visi puikiai žino, kad generolas M. Teplinskis, kaip ir savo laiku M. Mizincevas, yra glaudžiai susijęs su „Wagner“ struktūra. Tuo pačiu metu J. Prigožinas bando jį prastumti į S. Šoigu vietą.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(19)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: