[ŽT] Rusijos karininkas po nelaisvės „Wagner“ skelbia šokiruojantį pranešimą apie kankinimus ir prievartą (Video)  ()

Papulkininkis Vinivitinas pasakojo, kad „vagneriečiai“ mobilizuotus rusų karius privesdavo iki savižudybės, jie buvo keičiami į šaudmenis ir faktiškai naudojami kaip vergai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skandalas, susijęs su Rusijos ginkluotųjų pajėgų 72-osios brigados vado Vinivitino suėmimu iš „Wagner“, kurie apkaltino papulkininkį, kad šis nušovė samdinius, Rusijos kariuomenėje toliau įgauna pagreitį. Paleistas iš nelaisvės Vinivitinas įrašė vaizdo įrašą, kuriame pareiškė kaltinimus „Wagner“ samdiniams, teigdamas, kad privati karinė kompanija kankina, grobia ir seksualiai smurtauja prieš reguliariosios kariuomenės karius.

Vaizdo įrašo fragmentą paskelbė „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Vinivitinas teigia, kad grasinimais „nunulinti“ rusų mobilizuotuosius privedė prie savižudybės, taip pat keitė juos į šaudmenis ir faktiškai naudojo kaip vergus. Be to, privati karinė kompanija grobė ginklus ir įrangą iš reguliariųjų Rusijos kariuomenės dalinių, be kita ko, pasisavino du tankus T-80, keturias patrankas, „KamAZ“, pėstininkų kovos mašiną.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()