Didžiuliai mūšiai Zaporižioje. Pirmąjį komentarą skelbia Ukrainos kariuomenė (Video, foto)  (1)

Zaporižios kryptimi vyksta vietinės reikšmės mūšiai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-10 Didžiuliai mūšiai Zaporižioje. Pirmąjį komentarą skelbia Ukrainos kariuomenė (Video, foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos pateikė pirmąjį oficialų komentarą dėl kovų Zaporižios kryptimi, vykusių pastarosiomis dienomis. Ukrainos kariuomenė paneigia Rusijos Federacijos informaciją apie tariamą ginkluotųjų pajėgų perėjimą prie didelio masto puolimo šioje fronto dalyje.

Kaip pranešė Ukrainos karinių dalinių, išsidėsčiusių didžiojoje rytinės ir pietinės fronto linijos dalyje, atstovas spaudai Valerijus Šeršenas, Zaporižios kryptimi vyksta vietinės reikšmės mūšiai, o Ukrainos kariškiai žengia į priekį, kad užimtų palankesnes pozicijas.

„Tai tokie vietinės reikšmės laimėjimai, užduotis – pagerinti savo pozicijas ir pasiekti palankesnes pozicijas“, – patikslino pašnekovas.

Priešas savo ruožtu yra gynyboje ir pergrupuoja bei rotuoja kariuomenę, siekdamas sustiprinti savo pozicijas keliomis kryptimis. Visų pirma į vieną iš užgrobtų miestų buvo perkelti Rusijos jūrų pėstininkų daliniai, pridūrė Gynybos pajėgų atstovas.

Be to, pranešėjas kalbėjo apie Ukrainos dalinių pažangą Bachmuto kryptimi.

 

„Priešas ten bando sustabdyti mūsų puolimą, bet jam nepavyksta“, – pažymėjo jis.

Tuo tarpu Rusijos Federacijos gynybos ministras Sergejus Šoigu tvirtina, kad praėjusią naktį Ginkluotosios pajėgos neva pradėjo puolimą su didelėmis pajėgomis keturiomis kryptimis, tačiau buvo rusų „sustabdytos“. Tai jau antrasis Rusijos pareiškimas šią savaitę apie tariamą Ukrainos kontrpuolimo pietų kryptimi pradžią. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas šios informacijos nepatvirtino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(3)
(60)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: