Xi Jinpingas pritarė naujam „taikos planui“  ()

Kinijos Prezidentas Xi Jinpingas remia taikos iniciatyvas dėl Ukrainos siekiant politinio „krizės“ sprendimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-11 Xi Jinpingas pritarė naujam „taikos planui“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Kinijos užsienio reikalų ministerija, „Censor.NET“ cituodamas „Ukrinform“.

Kinijos Prezidentas Xi Jinpingas per pokalbį telefonu su Pietų Afrikos Respublikos Prezidentu Cyrilu Ramaphosa sakė, kad remia Afrikos vadovų taikos iniciatyvas dėl Ukrainos.

Diplomatinė tarnyba nurodė, kad pasikeičiant nuomonėmis apie „Ukrainos krizę" Pietų Afrikos Respublikos Prezidentas Cyrilas Ramaphosa sakė, jog Pietų Afrika remia Kinijos pozicijos dokumentą dėl politinio „krizės“ sprendimo ir tikisi, kad Ukraina ir Rusija galės kuo greičiau atnaujinti derybas.

Pietų Afrikos prezidentas taip pat pranešė apie tai, kad šešių Afrikos šalių, įskaitant Pietų Afriką, vadovų taikos delegacija ketina apsilankyti Ukrainoje ir Rusijoje ir „siekti kuo greičiau užbaigti konfliktą“.

Kinijos vadovas savo ruožtu pažymėjo nuoseklią savo šalies poziciją dėl „krizės Ukrainoje“ ir pasiryžimą toliau skatinti jos politinį sprendimą ir išsprendimą dialogu.

 

„Labai gerai, kad ponas prezidentas ir Afrikos lyderiai sudarė taikią delegaciją ir lankysis Rusijoje bei Ukrainoje. Tikiuosi, kad taiką ir teisingumą mylinčios pasaulio šalys gali išreikšti racionalų balsą už taiką ir įtikinti derybų būtinumu“, - sakė Xi, kurį citavo Kinijos užsienio reikalų ministerija.

Pasak „Reuters“, Afrikos lyderių taikos plane numatytos derybos su Rusija net ir neišvedus okupacinių pajėgų iš Ukrainos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(38)
(-35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: