[ŽT] Kachovkos HE prieš ir po. Šokiruojantys katastrofos kadrai (Video)  ()

Kachovkos hidroelektrinės sprogimas nuo Ukrainos nepriklausomybės atkūrimo tapo didelio masto žmogaus sukelta katastrofa. Kiekvieną dieną vandens lygis rezervuare krenta, o tai kupina katastrofiškų padarinių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-11 [ŽT] Kachovkos HE prieš ir po. Šokiruojantys katastrofos kadrai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl savo dydžio Kachovkos rezervuaras vietinių dažnai buvo vadinamas jūra. Dabar iš jūros dėl teroristų liko tik pėdsakai. Prognozuojama, kad iš Kachovkos rezervuaro liks įprasta Dnipro vaga – 1 kilometro pločio ir 6-7 metrų gylio vandens juosta.

Internete paskelbtas įrašas, kuriame parodyta, kaip Kachovkos rezervuaras atrodė anksčiau ir kas iš jo liko

Birželio 6 dieną rusams susprogdinus Kachovkos hidroelektrinę, Chersono srityje buvo užtvindytos dešimtys gyvenviečių. Vanduo kartais net griovė namus, daugiau nei 3000 žmonių buvo evakuoti dešiniajame Chersono srities krante, o evakuacija kairiajame buvo beveik neįmanoma – teritorija yra užimta rusų. Be to, rusai apšaudo gelbėtojus ir savanorius. Net kai vanduo nuslūgs, padėtis bus pavojinga - vanduo paplovė pastatų pamatus, išnešiojo rusų išdėliotas minas.

Dnipro vandens lygis katastrofiškai krito, todėl nemažai miestų, kurie ėmė vandenį iš rezervuaro, turi vandens tiekimo problemų. Zaporižios atominė elektrinė irgi nebegali paimti rezervuaro vandens.

 

Juodoji jūra irgi nukentės. Į ją teka šiukšlės ir gėlas vanduo. Bet tai - tik milžiniškos katastrofos dalis, nes vanduo nuplovė daug gyvosios gamtos. Gėlavandeniai augalai ir gyvūnai Juodojoje jūroje neišgyvens, bet daug jų net nepasieks - išdžius kur nors laukuose ir kaimuose.

Kachovkos hidroelektrinės atkūrimas po Chersono srities deokupacijos kainuos apie 1 milijardą eurų. Bet to turbūt reikės, nes tas rezervuaras reikalingas Pietų Ukrainos laukų drėkinimui. Net ir Krymas nuo jo priklauso.

(6)
(5)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: