„Čia jau reikia verkti.“ Girkinas skelbia „uždelsto veikimo bombą“  ()

Dešimčių privačių armijų atsiradimą Rusijos Federacijoje diversantas Igoris Girkinas pavadino „uždelsto veikimo bomba“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos gynybos viceministras Nikolajus Pankovas pranešė apie daugiau nei 40 vadinamųjų „savanorių batalionų“ sukūrimą Rusijos Federacijoje. Ši žinia labai sujaudino rusų čekistą, karo nusikaltėlį Igorį Girkiną.

Birželio 10 dieną jis padarė pareiškimą savo „Telegram“ kanale, praneša Dialog.UA.

Pankovas nusprendė pasigirti neva išaugusiu piliečių, norinčių dalyvauti kare prieš Ukrainą, skaičiumi. Jis pranešė apie 13,5 tūkst. piliečių, pasirašiusių sutartį su Gynybos ministerija, taip pat apie daugiau nei 40 „savanorių batalionų“ formavimą.

Girkinas nebuvo patenkintas šia žinia. Jis patikino, kad dauguma šių naujų karių yra „mobikai“ iš Rusijos Federacijos ir okupuotų regionų. Pirmiausia jie buvo priverstinai įmesti į karą, o paskui priversti pasirašyti sutartis. Taigi, nereikia kalbėti apie rimtą Rusijos armijos padidėjimą.

Girkinas žinią apie savanorių batalionus priėmė labai aštriai. Jis įsitikinęs, kad šios privačios armijos, kurias kuria Rusijos regionai ir įtakingi žmonės, ateityje taps Rusijos Federacijos pilietinio karo pagrindu.

 

„Daugiau nei 40 savanorių batalionų... Dėl šios priežasties turėtume verkti, o ne girtis. Savanorių formacijos, kurių teisinis statusas neaiškus, yra potenciali uždelsto veikimo bomba. Atrodo, kad jie yra armijoje, ir kartu ne... su visomis iš to kylančiomis pasekmėmis“, – skundėsi karo nusikaltėlis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(2)
(40)

Komentarai ()