[ŽT] „Irano dronai – tikras galvos skausmas.“ Ihnatas atskleidė, kodėl juos taip sunku numušti (Video)  ()

Paties drono greitis siekia 150 kilometrų per valandą, o naikintuvas skrenda mažiausiai 400 kilometrų per valandą greičiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ihnatas paaiškino, kodėl sunku numušti Irano „šahedus“.

Apie tai buvo kalbama J. Ihnato interviu „Ukrainos pravdai“.

„Irano dronai sukelia mums galvos skausmą. Juos vis dar sunku įveikti. Kai jų daug, jie skrenda įvairiais maršrutais, prie pat žemės paviršiaus - mums sunku juos pasiekti lėktuvu. Nors paties drono greitis yra 150 km/h, o naikintuvas skrenda ne mažesniu kaip 400 km/h greičiu“, – pasakojo J. Ihnatas.

Anot jo, skirtingai nuo raketos, kurios kulkosvaidžiu numušti praktiškai neįmanoma, į „šahedus“ galima pataikyti šaunamaisiais ginklais. Tačiau sunkumų kyla dronus identifikuojant.

 

Taip pat Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pranešėjas pažymėjo, kad bepiločių atakų metu viena pagrindinių priešo užduočių yra išeikvoti Ukrainos oro gynybos priešlėktuvinių raketų atsargas, taip pat tiksliai nustatyti, kur yra išdėstytos priešlėktuvinių raketų sistemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(8)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: