Projektą galima palaidoti. Žlunga bendras Prancūzijos ir Vokietijos monstrinis tankas. Kas nutiko?  ()

Arminas Pappergeris, „Rheinmetall“ generalinis direktorius, teigė, kad šalys per 3 derybų metus beveik nepadarė jokios pažangos. Todėl neturėtume tikėtis tanko anksčiau nei 2040 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos gynybos koncerno „Rheinmetall“ generalinis direktorius Arminas Pappergeris teigė, kad Europos gamintojų bendro tanko kūrimas vyksta lėtai. Jis tai pasakė interviu RND.

Vokietijos gynybos įmonė yra Prancūzijos ir Vokietijos MGCS (Main Ground Combat System) projekto dalis. Tačiau dabar yra mažai perspektyvų sukurti pagrindinį Europos mūšio tanką. Europos vyriausybės, anot Armino Pappergerio, mano, kad tankas nebus paruoštas iki 2040 m.

Todėl „Rheinmetall“ vysto savo „Panther“ projektą.

„Dabar yra 2023 m. ir mes susiduriame su rimta grėsme. Ateinančiais metais mums prireiks modernių kovinių tankų, kad apsaugotume mūsų laisvę ir saugumą. „Panther“ yra mūsų pasiūlymas. Be to, nesu tikras, ar MGCS tai padarys“, – sakė Pappergeris.

Jis pridūrė, kad Vokietija ir Prancūzija derasi 3 metus, tačiau toli joms nepavyko pasistūmėti. O „Panther“ projektas jau turi komandą, projektą ir visas reikalingas technologijas.

Kas žinoma apie Europos tanko projektą?

 

Pagrindinė sausumos kovos sistema yra europinis projektas, skirtas sukurti bendrą tanką. Apie mašinos kūrimą buvo pranešta dar 2017 m., o oficialiai projektas buvo pradėtas 2020 m. Projekto dalyviai dar neįveikė architektūros studijų etapo. Iš pradžių programoje dalyvavo „Krauss-Maffei Wegmann“ ir „Nexter“, vėliau prie jų prisijungė „Rheinmetall“.

Iš pradžių buvo paskelbtas planas sukurti naujausią tanką iki 2035 m., kuris pakeistų prancūziškus „Leclerc“ ir vokiškus „Leopard 2“. Tankas turėtų gauti 130 mm pabūklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(3)
(14)

Komentarai ()