Slaptas Putino planas. ISW skelbia, kas nutiko per susitikimą su Z-patriotais  ()

V. Putinas nori šalies piliečiams parodyti, kad jam nelabai įdomu tęsti patį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakar, birželio 13 d., Rusijos prezidentas Putinas susitiko su ištikimais Kremliui Z-kanalų žurnalistais, rašančiais apie naujienas iš fronto. Iš viso buvo pakviesta 18 propagandistų.

Kartu su jais Rusijos diktatorius aptarė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo, mobilizacijos, Belgorodo srities ir karo padėties įvedimo klausimą, praneša Amerikos karo studijų instituto analitikai.

Putinas pabrėžė, kad „SVO“ tikslai nepasikeitė iki šiol, o Rusija tikrai išgyvens karinę Vakarų paramą Ukrainai. Anot jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos birželio 4 dieną pradėjo kontrpuolimą, atakuodami įsibrovėlių pozicijas Donecko ir Zaporižios sričių pasienyje.

Teigiama, kad per kontrpuolimo savaitę Ukrainos ginkluotosios pajėgos mūšio lauke prarado 160 tankų, o Rusijos Federacija tik 54. Į šiuos skaičius labai greitai sureagavo teroristas Girkinas, kuris neabejoja, kad Putinas iki šiol visiškai nežino apie kovas Ukrainoje.

Kremliaus vadovas prisiekė ir dievagojosi, kad nesiruošia įvesti šalyje karo padėties ar skelbti antrosios mobilizacijos bangos. Kartu jis taip pat sakė, kad Rusijos gynybos ministerija labai priklauso nuo savanorių ir sutartininkų.

Analitikai įsitikinę, kad tokiais pareiškimais V. Putinas nori šalies piliečiams parodyti, kad jam nelabai įdomu tęsti patį karą. Jis nori nuraminti savo rinkėjus, kad neišplės „SVO“ į „karą“.

 

Siekdamas užkirsti kelią būsimiems Ukrainos „diversantų“ reidams Rusijos Federacijos teritorijoje, V. Putinas pasiruošęs sukurti „sanitarinę zoną“. Rusijos diktatorius neketina atšaukti dalies kariuomenės iš fronto, kuri gintų sieną su Ukraina.

Jis taip pat pakomentavo Rusijos gynybos ministerijos sprendimą, kad nuo liepos 1 dienos visi samdiniai turi pasirašyti sutartis tiesiogiai su Rusijos kariniu departamentu. Šis veiksmas leidžia manyti, kad V. Putinas ketina arba nustatyti jų tiesioginę kontrolę, arba sudaryti sąlygas uždrausti valstybės pagalbą atrinktoms grupuotėms, kaip „Wagner“, kurios pagal Rusijos įstatymus yra techniškai neteisėtos.

 

Paskutinį kartą Putinas su  Z-žurnalistais kalbėjosi 2022 metų birželio 17 dieną. Analitikai įsitikinę, kad itin didelio viešumo sulaukęs V. Putino susitikimas su tinklaraštininkais leidžia manyti, kad diktatorius ateityje ketina didinti jų autoritetą. Putinas jau bando paruošti informacinę erdvę galimoms RF ginkluotųjų pajėgų nesėkmėms mūšio lauke Ukrainoje. Gali būti, kad tie patys 18 Z-žurnalistų ruoš visuomenę užsitęsusio karo realizavimui. Kremlius įsitikinęs, kad visi pagrindiniai veikėjai, pasisakantys už karą Ukrainoje, ateityje turės tvirtą žodį už „rusiškos visuomenės telkimą“. Kremlius vis labiau pasikliaus platesne ultranacionalistų bendruomene, kad išlaikytų paramą kariniams veiksmams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(22)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: