„Bradley“ šarvuotis gavo tiesioginį Rusijos raketos smūgį. Neįtikėtina, kas nutiko įgulai (Foto)  ()

Amerikietiška mašina ne tik išgelbėjo 47-osios brigados karius, bet ir atlaikė smūgį. Po remonto ji bus grąžinta eksploatuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšio metu pėstininkų kovos mašina M2 „Bradley“ nukentėjo nuo „Grad“ raketos, mašina užsiliepsnojo, tačiau ekipažas liko gyvas. Tai pranešė Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar.

Į M2 „Bradley“ kautynių metu atskriejo raketa. Nuo smūgio į bokštelį mašina užsiliepsnojo, tačiau ji nebuvo sunaikinta. Kaip pažymi Hanna Maliar, įgula buvo sėkmingai evakuota ir dabar jau atlieka užduotis su kita įranga.

Kariškiai papasakojo įvykio detales. Į mašiną pataikė „Grad“ raketa, kariai sėkmingai evakavosi iš „Bradley“, o mechanikas-vairuotojas ne tik nepaliko mašinos, bet ir nuvažiavo į saugią vietą. Ten jis užgesino ugnį. Dėl to tik vienas kovotojas gavo lengvą sumušimą. M2 „Bradley“ jau išsiųstas remontuoti.

 

„Šis pavyzdys įrodo, kad neprilygstamas kovinis išgyvenamumas, apie kurį teigia šarvuočių gamintojas, nėra tik žodžiai. „Bradley“ padeda išgelbėti vertingiausią dalyką – karių gyvybes. O plieną visada galima atkurti“, – rašė Maliar.

Ukraina iš JAV gavo M2A2 ODS-SA versijos pėstininkų kovos mašinas „Bradley“. Šios versijos šarvai turi atlaikyti 30 mm sviedinių smūgius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(1)
(88)

Komentarai ()