[ŽT] „90 kv. km. Tai beveik žaibiškas karas.“ Žvalgas skelbia, kas nutiko fronte (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas dar tik prasideda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs žvalgybos pareigūnas Jurijus Švecas prisiminė, kad Ukrainos pareigūnai jau pradėjo kalbėti apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmę, o tai reiškia, kad jau galima kažką pasakyti apie kontrpuolimą. Jo nuomone, šiandien Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karines operacijas galima pavadinti beveik žaibišku karu, nes per pirmąją kontrpuolimo savaitę pavyko išlaisvinti apie 90 kv. km.

Jurijaus Šveco nuomonę apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą galima rasti vaizdo įraše „YouTube“.

Patyręs sovietų žvalgybos pareigūnas išanalizavo Ukrainos kontrpuolimo rezultatus: „Kas dabar vyksta? Vėlgi, trumpai pasakysiu, nes moratoriumas tęsiasi iš Ukrainos pusės, nors pareigūnai jau pradeda teikti informaciją, kuri pagerina teisingų pranešimų atsiradimo pasaulio žiniasklaidoje galimybes“.

Per praėjusią savaitę (pirmąją Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo savaitę) iš viso buvo išlaisvinta apie 90 kv. km. Tomis kryptimis, kuriomis buvo atakuojama, prasiveržta nuo 5 iki 7, o kartais ir 10 km. Jei lygintume tai su tempais, kuriais agresorius veržėsi per Ukrainos teritoriją, tai beveik žaibiškas karas“, – Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasiekimų statistiką per savaitę paskelbė karo analitikas.

 

Jurijus Švecas priminė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas dar tik prasideda: „Kas džiugina? Prisiminkime gerai žinomą tam tikro politinio veikėjo iš bunkerio frazę „dar nepradėjome“, tai yra, šį kartą Ukrainos ginkluotosios pajėgos dar nepradėjo. Gyvosios jėgos ir įrangos kiekis, kurį Ukrainos ginkluotosios pajėgos panaudojo siekiant minėtų rezultatų, galima sakyti, labai nedidelis. Tai yra, turim daug rezervų, su logistika kol kas viskas gerai (tikėkimės, kad taip bus ir toliau). Yra problemų, bet jos sprendžiamos.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(1)
(69)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: