Mirtina ataka. Į „Patriot“ smogė net 16 balistinių raketų  ()

Ukrainos gynėjai su „Patriot“ sistemomis įrodė, kad gali sunaikinti nesunaikinama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu „Armija inform“ pareiškė 96-osios priešlėktuvinės gynybos raketinės brigados vadas pulkininkas Sergejus Jaremenko (šaukiniu Granitas), praneša „Censor.NET“.

„Mūsų daliniui, kuris pirmasis treniravosi mažiau nei tris mėnesius, pavyko sunaikinti hipergarsinę raketą X-47, kurią V. Putinas priskyrė prie „neturinčių analogo“. Atvirai kalbant, supratau, kad numušėme „Kinžal“, tik po to, kai ekspertai analitikai ištyrė nuolaužas. Gegužės 16 d. beveik vienu metu iš įvairių krypčių buvo paleista 16 balistinių raketų, dauguma jų buvo nukreiptos į sistemą „Patriot“, - sakė jis.

Pasak jo, kariai veikė koordinuotai ir organizuotai, paskirstė taikinius sektoriuose ir užtikrino jų sunaikinimą minimaliu atstumu, pakankamai dideliu, kad būtų sumažinta žalos infrastruktūrai tikimybė.

„Palaikiau ryšį su divizijos vadu ir supratau, koks rimtas profesinis ir moralinis iššūkis tai buvo. Po pranešimo „Oro erdvė laisva, visi taikiniai sunaikinti“ niekas negalėjo suvaldyti emocijų... Vėliau sužinojome, kad tarp tų taikinių buvo 6 „Kinžal“ raketos. Manau, kad mūsų šalys partnerės patyrė tokias pat emocijas kaip ir mes. Negalime sugalvoti geresnės reklamos gamintojams, jų sistema visiškai išnaudojo savo potencialą ir įrodė, kad ji gali sunaikinti taikinius, kuriuos rusai laikė neįmanomais numušti“, - pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(473)
(18)
(455)

Komentarai ()