[ŽT] „Pagal Rusijos gynybinę doktriną.“ ISW skelbia, kaip rusai atsako į Ukrainos puolimą Zaporižioje  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos tęsia kovas Donecko ir Zaporižios srityse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Anna Maliar teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos Donecko ir Zaporižios srityse pajudėjo dar per 300-350 metrų. Progresą stabdo minų laukai.

Kovos tebevyksta ir Makarivkos rajone - rusai bando atakuoti ir susigrąžinti gyvenvietę. Karo studijų instituto (ISW) analitikai pateikė informaciją apie mūšius Zaporižios srityje.

Birželio 13 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos išmušė priešą iš Makarivkos, bet Rusijos kariuomenės tinklaraštininkai teigia, kad į vietovę buvo perkelti nauji rezervai. Jie yra į pietus ir pietvakarius nuo Makarivkos ir bando susigrąžinti gyvenvietės kontrolę.

ISW ekspertai tvirtina, kad Rusijos kariuomenė ir toliau vykdo gynybinius mūšius pagal Rusijos gynybos ministerijos doktriną. Pagal ją, pirmoji gynybos linija turi išlaikyti gynybą arba sulėtinti kontrpuolimą, o antroji - kontratakuoja.

Vakarinėje Zaporižios srities dalyje mūšiai vyksta Novodanilivkos ir Novopokrivkos apylinkėse. Rusijos žiniasklaida teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis dar vykdo žvalgybą į pietvakarius nuo Orechovo.

 

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerija Berdiansko aerodrome dislokavo papildomus kovinius sraigtasparnius, siekdama atremti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą. Nuo gegužės pabaigos iki birželio 13 dienos aerodrome pasirodė 20 naujų sraigtasparnių.

Rusijos gynybos ministerija teigia, kad būtent šie sraigtasparniai atmuša visas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakas, taip pat sunaikina „daug“ karinės technikos, kurią Vakarai perdavė Ukrainai.

(22)
(1)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: