Kareiviai baigėsi. Kas dabar žūsta Rusijos armijoje  ()

Rusijos žiniasklaida sudarė tipinio likviduoto okupanto portretą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per beveik 16 mėnesių nuo 2022 metų vasario Ukrainoje likviduoto tipinio okupanto portretas gerokai pasikeitė. Jei invazijos pradžioje jis buvo 21 metų samdomas darbuotojas, tai dabar – 34 metų kalinys, važiavęs žudyti ukrainiečių tiesiai iš kolonijos.

Tokios išvados priėjo rusiško BBC ir „Mediazona“ žurnalistai, skelbia Censor.NET.

Jie išanalizavo daugiau nei 25 000 Ukrainoje likviduotų įsibrovėlių duomenis, paimtus iš atvirų šaltinių.

„Pirmaisiais invazijos mėnesiais tipiniam Rusijos kariui, kurio mirtį patvirtino BBC, buvo apie 21 metai, jis buvo pasirašęs darbo sutartį su armija. Pastaraisiais mėnesiais tipinis Ukrainoje žuvęs rusų karys yra 34 metų kalinys, išėjęs tiesiai iš kolonijos į frontą“, – rašoma leidinyje.

Tarp kalinių, kurių mirtį pavyko patvirtinti BBC žurnalistams, yra nuteistų už smulkias vagystes ir nusikalstamų grupuočių lyderių.

„Tarp jų yra ir mažiausiai trys asmenys, nužudę Antrojo pasaulinio karo veteranus, norėdami iš jų atimti pinigus ir medalius“, – tvirtina tyrimo autoriai.

Rusija naudoja kalinius kaip savižudžius sprogdintojus – siunčia juos nedidelėmis grupelėmis, kad nualintų Ukrainos kariuomenę ir nustatytų Rusijos artilerijos taikinių koordinates.

 

„Jie siunčiami į priekį, iš esmės žinant, kad bus nužudyti. Ir Rusijos armija šiuos karius eikvoja dideliu greičiu“, – sako Jungtinės Karalystės Karališkojo jungtinio tyrimų instituto (RUSI) ekspertas Jackas Watlingas.

Kartu, anot jo, Rusija specialiai saugo profesionalius karius. Jie naudojami pozicijų laikymui ir snaiperių operacijoms. Jie dalyvauja puolime tik esant geroms sąlygoms.

Watlingas pažymi, kad Rusijai netrūksta rezervistų.

„Kai gynybos ministras Sergejus Šoigu sako: „Turiu 25 milijonus rezervistų“, jis nejuokauja. Jis gana rimtai nusiteikęs“, – sako ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(19)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: