„Maskvos srityje sulaikytas Ukrainos diversantas.“ Rusijos žiniasklaida skelbia sensaciją  ()

Rusijos žiniasklaidos priemonės paskleidė, kad Maskvos srityje sulaikytas Ukrainos pilietis Sergejus Karamzinas, kuris tyčia, pagal Ukrainos saugumo tarnybos nurodymus, sukėlė gaisrą geležinkelių infrastruktūros pastate. Tačiau sensacija sklaidosi kaip dūmai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „Telegram“ kanalas SHOT, garsėjantis Kremliaus propagandos neigimu, rašo, kad istoriją apie Karamziną atrodo daugiau nei įtartina. Panašu, kad tai - žiniasklaidos kūrinys. Pavyzdžiui, pateikiama „diversanto“ nuotrauka randama žiniasklaidoje, bet ne Rusijos saugumo pajėgų puslapiuose.

SHOT rašo, kad Karamzinas, kaip teigia Rusijos žiniasklaida, sunaikino geležinkelio įrangą ruože Podolskas-Grivno. Jis palaikė ryšius su Ukrainos agentais per „Signal“ programėlę ir iš jų išmoko kurti sprogmenis, bet žiniasklaida nepateikia jokių to įrodymų - net žinučių nuotraukų nėra.

Be to, rusai praneša, kad Karamzinas pagrindinio savo teroristinio išpuolio neįvykdė - vietoje jo įvykdė kitą, mažesnį. Rusų žiniasklaida kalba, kad jis taip mokėsi, bet tai yra nesąmonė - diversantai nesimoko vykdydami savarankiškus išpuolius.

Galiausiai, sakoma, kad Karamzinas yra Ukrainos pilietis ir dėl to buvo stebimas, bet vis tiek sulaikytas tik jis Be to, tas „mokomasis“ išpuolis įvykdytas - jei jis buvo stebimas, kodėl tam nebuvo užkirstas kelias?

 

Ir, svarbiausia, Ukrainos saugumo tarnyba žinučių agentams neperdavinėja per išmaniuosius telefonus. Bent jau ne taip primityviai. „Signal“ ar „Viber“ ar „Telegram“ - visos šios programėlės slaptai informacijai perduoti nėra tinkamos. Ir tam nėra naudojamos.

SHOT daro prielaidą, kad geležinkelių įrangą Rusijoje naikina nusivylę rusai. Tačiau, kad tokios mintys neplistų, Rusijos žiniasklaida randa kaltų ukrainiečių.

(9)
(15)
(-6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: