„Sunaikinome 5 Patriotus“. Putinas pagrasino, kad gali sunaikinti „bet kurį“ pastatą Kyjive (Video)  ()

Rusijos prezidentas įsitikinęs, kad okupantai neturi jokių apribojimų atakoms prieš sostinę. Be to, jis priminė neva galimą „sanitarinės zonos“ sukūrimą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija tariamai sunaikino penkias priešlėktuvinių raketų sistemas „Patriot“ Ukrainoje ir gali pataikyti į bet kurį sostinės pastatą. Tai birželio 16 dieną Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Na, klausykite, jei mes sunaikinome penkis „Patriot“ kompleksus netoli Kyjivo, kodėl turėtume naikinti bet kurį pastatą ar statinį Kyjivo centre? Tokių apribojimų nėra. Mes to nedarome dėl daugelio priežasčių. Jų yra daug“, – sakė jis.

Putinas atsisakė paaiškinti, kas tariamai trukdo Rusijos Federacijai smogti „bet kokiems pastatams“. Tačiau jis įsitikinęs, kad išpuoliai prieš šalį agresorę, ypač „sabotažas“ Belgorodo srityje, yra bandymai išprovokuoti Kremlių.

„Kadangi priešui nesiseka fronto linijoje, tai yra visa esmė. Ir suprasdami, kad sėkmė mažai tikėtina, jie provokuoja mus tam tikriems veiksmams, tikėdamiesi, kad tada parodys į mus pirštu ir pasakys: „Pažiūrėkite, jie yra „pikti, žiaurūs, su jais nesusidorosi“, – aiškino Rusijos vadovas.

 

Taip pat Putinas vėl griebėsi grasinimų dėl „sanitarinės zonos“ sukūrimo Ukrainos teritorijoje. Jis pabrėžė, kad Rusijos Federacija neva neatsisakė dialogo.

„Jei šios atakos prieš mūsų kaimynines teritorijas tęsis, svarstysime galimybę sukurti sanitarinę zoną Ukrainos teritorijoje“, – sakė Rusijos prezidentas.

Tačiau Putinas išreiškė įsitikinimą, kad Ukraina neva vis dar norės dialogo su šalimi agresore.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(37)
(-34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()