[ŽT] „Tai įmanoma.“ Putinas skelbia apie branduolinio ginklo panaudojimą Ukrainoje (Video)  (1)

Pasak Putino, Rusija gamina branduolinius ginklus, kad „apgintų save plačiąja prasme“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 15 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kalbėdamas tarptautiniame ekonomikos forume Sankt Peterburge pripažino, kad Rusija gali panaudoti branduolinį ginklą prieš Ukrainą.

Pasak Rusijos vadovo, branduoliniai ginklai bus naudojami iškilus grėsmei Rusijos egzistavimui.

„Branduolinio ginklo panaudojimas, žinoma, teoriškai įmanomas. Rusijai tai įmanoma, jei bus sukurta grėsmė mūsų teritoriniam vientisumui, nepriklausomybei, suverenitetui ir Rusijos valstybės egzistavimui“, – sakė Putinas.

Kremliaus vadovas taip pat pridūrė, kad Rusija kuria branduolinius ginklus, siekdama „užsitikrinti saugumą plačiąja to žodžio prasme“.

Iš pirmo žvilgsnio tai neskamba kaip grasinimas, ypač turint omenyje, kad Ukraina nesiruošia kėsintis į Rusijos teritorinį vientisumą ar egzistavimą apskritai. Tačiau verta prisiminti, kad tik Rusija - tiksliau, siauras valdančiųjų ratas - sprendžia situacijos atitikimą šiems kriterijams. Be to, Rusija laiko Zaporižę, Chersoną, Donecką, Luhanską ir Krymą savo teritorijomis. Ukraina šiuo metu aktyviai spaudžia rusų gynybos linijas Zaporižios ir Donecko srityse. Galiausiai, tai palieka Rusijai daugybę galimybių rengti netikros vėliavos operacijas branduoliniam smūgiui pateisinti.

(2)
(28)
(-26)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: