Naujas rusiškas siaubas. Kas pasirodė prie Ukrainos sienos  ()

Kas žinoma apie netoli Ukrainos sienos pasirodžiusią raketų sistemą?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-17 Naujas rusiškas siaubas. Kas pasirodė prie Ukrainos sienos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Oleksandras Kovalenko praneša, kad prie Ukrainos sienos pasirodė naujas rusiškas siaubas.

Pakrantės raketų sistema „Bal“ nėra naujas ginklas, tačiau anksčiau prie Ukrainos šiaurinės sienos ji nebuvo panaudota.

Kovalenko analizuoja kai kuriuos šio ginklo niuansus.

„Negaliu teigti, kad Rusijos pakrančių raketų sistemos „Bal“ pasirodymas prie sienos su Ukraina mane pribloškė. To buvo tikimasi, nes Rusija negali padidinti operatyvinių-taktinių raketų gamybos tiek, kiek jai reikia. Čia yra ką kompensuoti.

2022 m. dėl „Iskander“ sistemos raketų 9M723 ir 9M728 trūkumo, Rusija pradėjo naudoti oro gynybos sistemą S-300, perkonfigūruotą smogti į antžeminius taikinius. Tačiau S-300, smogdama į antžeminius taikinius, šlubuoja tiek nuotoliu, tiek tikslumu, todėl labiau tinka terorui.

Kita vertus, priešlaivinių sistemų naudojimas Ukrainos teritorijoje nėra neįprastas dalykas. 2022 m. rusai reguliariai atakavo Odesą ir regioną naudodami pakrančių gynybos sistemą „Bastion“ ir „P-800 Onyx“ raketas. Dabar, regis, reikalas atėjo iki „Bal“.

Čia svarbu suprasti, kad sistemos „Bal“ naudojamos raketos X-35 ir X-35U gaminamos sėkmingiau nei tos pačios 9M723 raketos – daugiau nei 100 vienetų per metus. Tai yra, kaip kompensaciją, santykiniu tikslumu ir tam tikru diapazonu jos yra daug geresnės nei S-300. Neskaitant to, kad Rusijoje yra apie 40 kovai paruoštų „Bal“ sistemų.

 

Ir todėl net nežinau, kas čia būtų efektyviau: ar numušti X-35/X-35U raketas, ar surengti „Bal“ sistemos medžioklę, kuri dėl trumpesnio raketų nuotolio yra labiau prieinamoje, taigi ir pažeidžiamesnėje padėtyje nei „Iskander“.

Prevenciškai smogti yra geriau nei laukti pirmojo priešo smūgio“, – daro išvadą Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(8)
(40)

Komentarai ()