Kur okupantai ruošiasi kovai su Ukraina: palydovai užfiksavo įdomių dalykų (Foto, Žemėlapiai)  ()

Kur okupantai ruošiasi mūšiui su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis: palydovinės nuotraukos „apšvietė“ rusų apkasus Kryme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kontrpuolimo fone Rusijos armija nutiesė daugybę gynybos linijų okupuotame Kryme. Rusų gynybinės linijos driekiasi nuo administracinės sienos su Ukraina iki Džankojaus.

Žurnalistai gavo naujas „Planet Labs“ nuotraukas iš okupuoto pusiasalio. Karo ekspertai teigia, kad Rusijos armijos nutiestos gynybinės linijos liudija apie Rusijos pasirengimą gynybai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo operacijos metu.

Palydoviniai vaizdai atskleidė, kur rusai išsikasė apkasus. Jie netoli Filativkos kaimo, Armiansko patikros punkto, Krasnoperekopsko miesto ir Džankojaus rajone.

Daugumą apkasų, kaip matyti iš nuotraukų, pastatė Rusijos armija po to, kai 2022 m. lapkritį jos kariai atsitraukė iš Chersono.

Palydovinės šiaurinės Krymo dalies nuotraukos rodo, kad Rusijos armija dažnai stato įtvirtinimus netoli kaimų ar net labiausiai apgyvendintose vietovėse.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas, žurnalistas iš Krymo Jevgenijus Lešanas sako, kad apkasai okupuotame Kryme yra įprasta Rusijos armijos praktika.

 

 

Anot jo, Rusija naudosis Krymo žmonėmis kaip žmogiškuoju skydu, jei Kryme vyks karo veiksmai. Jis sakė, kad žmonėms Kryme iškilo pavojus dėl klastingos rusų taktikos.

„Rusai niekada nelaikė vertybe žmogaus gyvybės, o tuo labiau Krymo gyventojų, kuriuos visada laikė įkaitais. Todėl taip, šiems žmonėms gresia pavojus, šių kaimų gyventojams gresia pavojus. Juk jei bus karo veiksmai, rusai juos iš tikrųjų naudos kaip skydą“, – kalbėjo žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(4)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: