[ŽT] „Ten proveržis didžiulis. 30 km.“ ISW skelbia, ką pasiekė Ukrainos puolimas  ()

Ukrainos gynėjai per tebesitęsiantį kontrpuolimą pasiekė ribotą teritorinį laimėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai per tebesitęsiantį kontrpuolimą pasiekė teritorinį laimėjimą, tačiau ne visur venodą. Tik Kreminos pietuose yra didžiulis proveržis - Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko išsiveržti į 30 km gylį.

Rusijos visuomenė patvirtino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą pietuose, pietryčiuose ir pietvakariuose nuo Velyka Novosilkos. Pasiekta nedidelė vietinė sėkmė, praneša Karo studijų instituto analitikai.

Geolokacijos filmuota medžiaga patvirtina, kad Ukrainos gynėjai pateko į vakarinę Piatychatkų kaimo dalį. Ukrainos kariuomenės spaudos tarnyba nurodė, kad priešas skubiai nusprendė perkelti personalą ir karinę techniką iš Naujosios Kachovkos ir Kachovkos į Zaporižios kryptį, kad pažabotų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi į priekį.

ISW analitikai neatmeta, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos netrukus sustabdys kontrpuolimo operacijas, siekdamos šiek tiek pakoreguoti taktiką. Estijos gynybos pajėgų žvalgybos centro vadovas Margo Grosbergas įsitikinęs, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos savaitę pailsės, kad galėtų peržiūrėti taktiką.

 

ISW anksčiau pažymėjo, kad Ukraina dar nepaskyrė daugumos turimų pajėgų kontrpuolimo operacijoms ir nepradėjo pagrindinių mūšių, siekdama susigrąžinti anksčiau prarastas teritorijas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(1)
(63)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: