„Rusus išvarė į mišką.“ Ką padarė generolas Syrskis  ()

„Rusus išvarė į mišką“, – situaciją fronte apibūdino Svitanas, įvardydamas svarbiausias vietas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien fronto linijoje aiškiai apibrėžtose vietose vyksta rimti mūšiai, kurie iš principo ir taip buvo suprantami, nes tai yra tariamų tolesnių smūgių kryptys.

Tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas, pilotas-instruktorius Romanas Svitanas interviu su Natalija Vlaščenka.

Įnirtingiausia kryptis – Orechovo sritis, kur vyksta sunkios kovos. Pasak Svitano, tai yra trumpiausias ginklų ir karinės technikos tiekimo kelias, todėl ši vietovė bus pagrindinis tramplinas, deginant rusų karius, o čia rusai perkėlė savo pagrindinius dalinius, paleistus po Kachovkos HE sprogimo.

Kita vieta yra Velyka Novosilka netoli Vuhledaro.

„Mūsų užduotis – nupjauti šią atbrailą ir tada pradėti judėti iš Huliajpolės į Berdianską ir iš Vuhledaro į Mariupolį“, – aiškino karo ekspertas.

Donecko srityje yra dvi vietos: Avdijivka ir Marjinka. Marjinkoje dėl trumpo logistikos kelio rusai bando pulti, bet Ukraina kontratakuoja. Avdijivkoje atvirkščiai, Ukraina puola ir būna teigiamų momentų.

„Čia mes vis dar vykdome užduotį gerinti savo gynybinę padėtį, ruošiame placdarmą atakai prieš Donecką“, – pridūrė Svitanas.

Be to, Bachmutas džiaugiasi, kai generolas Syrskis gana sėkmingai atlieka savo užduotį, ruošdamas puolimą į šiaurės rytus link Krasnaja Goros, taip pat į pietus nuo Bachmuto link Horlivkos iki Kurdiumivkos. Ši kryptis teisingai parinkta, todėl čia pastebima gera dinamika.

 

„Mes taip pat pradedame žengti į priekį Kreminos srityje, tai yra, į kontratakas. Mes kontratakuojame, ypač iš pietų, vakarų, pradedame spausti ir varyti juos atgal į šiuos Kreminos miškus, iš kurių jie išropoja jau pusgyviai“, – sakė Svitanas.

Pasak karo eksperto, nepaisant tam tikro tylos režimo informacinėje erdvėje dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo, fronte šiandien viskas vyksta labai aktyviai ir, svarbiausia, pastebima teigiama tendencija Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(0)
(69)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: