Rusijos košmaras tęsiasi. Sudaužytas septintas „Aligatorius“ per mėnesį! Ekspertai paaiškino, kodėl tiek daug  (4)

„Aligatoriai“ taškomi lyg uodai šiltą vasaros vakarą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 19 dieną Donecko kryptimi buvo sunaikintas Rusijos atakos sraigtasparnis Ka-52 „Alligator“. Apie tai antradienį, birželio 20 d., pranešė Oro pajėgų vadavietės „Rytai“ spaudos tarnyba.

„Naktį Oro vadavietės „Rytai“ dangaus gynėjai sunaikino Ka-52 Donecko srityje ir tris atakos dronus Zaporižios kryptimi“, – sakoma pranešime.

Kaip pažymėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro vadovybė, sėkmingas priešo technikos sunaikinimas įvyko birželio 19 d., apie 23 val.

„Focus“ apskaičiavo, kad, remiantis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pranešimais, tai jau septintasis Rusijos sraigtasparnis Ka-52, kurį 2023 metų birželį sunaikino Ukrainos dangaus gynėjai.

Ekspertai aktyvius veiksmus naikinti priešo įrangą aiškina tuo, kad Rusijos vadovybė padidino aviacijos naudojimą Ukrainos pietuose dėl ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo.

 

Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, Rusija siekia paremti savo sausumos karius, atremdama Ukrainos pajėgų veržimąsi į priekį, pasitelkdama oro ir kosmoso pajėgas. Įsibrovėliai nuolat vykdo oro antskrydžius, bandydami sulėtinti Ukrainos karių judėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(1)
(63)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)