Neįtikėtini įvykiai. Rusija trimituoja apie „pergalę kare“  ()

Kremliaus propagandistai sugalvojo naują mitą – Rusija laimėjo karą. Akivaizdu, kad karas vis dar vyksta, tai apie ką kalba rusai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistas Vadimas Denisenko paaiškino, kodėl pastarąją savaitę Rusijos propagandistai vienbalsiai pasakoja, kad Ukrainos puolimas žlugo ir didelių teritorijų praradimų rusai nepatirs. Tiesa, tai tik viena iš kelių dabar populiarių rusiškų nesąmonių.

Propagandistai taip pat keistai kalba apie įvykdytą Ukrainos demilitarizaciją, nors Ukraina dabar turi daugiau ir modernesnės ginkluotės nei prieš karą. Jie apie tai kalba, nes, esą, buvo sunaikintas Ukrainos karinis-pramoninis kompleksas. Rusijos propagandistai taip pat bando įtikinti, kad karo tęsimas naudingas tik Zelenskiui, nes karą nutraukus ukrainiečiai prieš jį atsisuktų. Galiausiai, pasak Rusijos propagandos, pasaulis po Kachovkos HE katastrofos turėtų nerimauti dėl Zaporižios atominės elektrinės.

Denisenko pastebi, kad rusai pasakoja apie „žlugusį ukrainiečių kontrpuolimą“, bet pamiršo Charkivą ir Chersoną. Jie taip pat dėl karo vis dar kaltina Vakarus.

Žurnalistas taip pat mano, kad Afrikos politikų raginimai derėtis bei Kachovkos HR katastrofa Putinui suteikia vilties, kad dabar Ukraina bus visuotinai raginama užbaigti karą. Būtent todėl vienas svarbiausių Rusijos propagandistų skleidžiamų naratyvų yra toks: „Pasaulis nenorės išbandyti Putino kantrybės su Zaporižios atomine elektrine“.

Iki rugsėjo 10 d. Putinas laikysis pauzės. Putinui reikia surengti rinkimus okupuotose teritorijose ir tik po to galbūt pradės esmines derybas. Blogiausia, kad kol kas nė vienas iš „taikdarių“ nekalba apie rinkimų nepriimtinumą.

 

Tik iš kur tas mitas, kad Rusija laimėjo karą? Na, Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas paskelbė, kad Ukraina buvo demilitarizuota, nes, jo manymu, jau nebeturi prieš karą turėtų ginklų. Kad turi naujų ir geresnių, rusams nesvarbu. Be to, Peskovas teigia, kad sunaikinta Ukrainos gynybos pramonė. Propagandistai tuo pačiu skelbia, kad Ukrainos kontrpuolimas nepavyko. Taigi, karo pabaiga? Deja, Rusija trauktis neketina, o tik siekia propagandistų lūpomis rusams sugrąžinti optimizmą ir tikėjimą valdžia. Bent iki rinkimų rudenį.

(9)
(28)
(-19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: