Okupantams šokas. „Tai praktiškai vienintelis tiekimo kelias“  ()

Pasak Ukrainos prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjo Mychailo Podoliako, Ukrainos gynėjai skaudžiai kanda rusų gynybai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čongaro tiltas yra vienintelis kelias, leidžiantis per Krymą aprūpinti Rusijos kariuomenę ne tik Zaporižios ir Chersono srityse, bet ir toliau – Donecke ir Luhanske. Todėl žala Čongaro tiltui, pasak Ukrainos prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjo Mychailo Podoliako, yra labai svarbi kariniu požiūriu.

„Apskritai tai yra praktiškai vienintelis kelias, leidžiantis tiekti techniką, remiant Rusijos okupacines grupes ne tik Zaporižios ir Chersono srityse, bet ir, žinoma, Luhanske ir Donecke“, – sakė Podoliakas.

Krymas yra pusiasalis, bet jį su likusia Ukrainos dalimi jungia vos 3 keliai. Čongaro tiltas yra vienas iš jų. Be to, jis yra tolimiausias nuo fronto linijos. Kitus du kelius Ukrainai pasiekti daug lengviau. Jei bus sunaikintas Čongaro tiltas (tiksliau, tiltai - geležinkelio ir automobilių), vieninteliai keliai į Krymą per Ukrainą bus po Ukrainos pajėgų ugnies kontrole.

Podoliakas pažymėjo, kad operatyviniu-kariniu požiūriu šiandien svarbu padaryti tris dalykus.

„Pirmasis yra sunaikinti transporto maršrutus. Šiuo atveju mes kalbame apie konkrečius tiltus iš Krymo. Antrasis komponentas yra sunaikinti transporto mazgus, kurie yra okupuotoje teritorijoje – tai yra, žemyninėje Ukrainoje. Trečias komponentas - reikia sunaikinti operatyvinius ir taktinius-operatyvinius sandėlius, esančius palei šią tiekimo magistralę. Turiu galvoje greitkelius, apskritai visas transporto galimybes, kurias Rusija naudoja tiekdama papildomus išteklius savo okupacinėms grupėms“, – aiškino Podoliakas.

 

Podoliakas papasakojo, kas šiuo metu vyksta fronte: „Pagal scenarijų tai atrodo taip: skirtinguose sektoriuose vyksta formavimo operacijos, vyksta testavimo operacijos, yra šiokia-tokia pažanga į priekį. Mūsų vaikinai jau tiesiogiai skverbiasi į gynybą, lygiagrečiai stiprėja užnugario atakų intensyvumas, įskaitant Rusijos okupacinių grupių transporto paramos trikdymą“.

(29)
(0)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: