Tiesioginis „Excalibur“ smūgis. Skelbiami vaizdai, kas liko iš tanko T-62 (Foto)  ()

Visuose tankuose bokštelis yra labiausiai pažeidžiama vieta, o T-62 bokštelio šarvai yra nuo 30 iki 58 mm storio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose paskelbi vaizdai, kuriuose užfiksuoti tiesioginio artilerijos smūgio rusų tankui T-62 pasekmės. Paskelbtose nuotraukose T-62 bokštelis persmelktas nežinomu šoviniu.

Internautų nuomone, tokią žalą galėjo padaryti arba 120 mm mina, arba didelio tikslumo artilerijos sviedinys M982 „Excalibur“. Greičiausiai sviedinys pataikė į pažeidžiamą tanko vietą. Todėl jis patyrė tokią žalą, kad šarvai buvo pramušti ir įlinko į vidų. Jei viduje buvo ekipažas, tikėtina, kad jis neišgyveno arba bent jau buvo sužeistas.

Yra žinoma, kad bet kuriame tanke viršutinė bokštelio dalis yra mažiausiai šarvuota. T-62 tai yra 30–58 mm. Štai kodėl kai kurie prieštankiniai ginklai taikosi į viršutinę bokštelio dalį.

 

T-62 yra sovietinis septintojo dešimtmečio tankas. Rusijos Federacija pradėjo juos aktyviai naudoti, nes trūko modernesnių tankų, kuriuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos naikina nuo pat plataus masto invazijos pradžios.

Didelio tikslumo artilerijos amunicija „Excalibur“ yra amerikiečių kompanijų „Raytheon Missile Systems“ ir „BAE Systems Bofors“ kūrinys. Amunicijos tikslumas yra 5 metrai, o tai reiškia, kad sviedinys pataikys į tanką 93,7 % tikimybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(1)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()