[ŽT] Rusija Ukrainai smogė su „Ch-32“ raketomis. Itin pavojingas ginklas  ()

Rusų šaltinių teigimu, lyginant su „Ch-22“, „Ch-32“ raketa turi pažangesnį variklį, atnaujintą ir tikslesnę nukreipimo sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Defense Express“ papasakojo, kuo skiriasi „Ch-22“ ir „Ch-32“ raketos. „Ch-32“ buvo sukurta sovietinės „Ch-22“ pagrindu ir, remiantis kai kuriais pranešimais, netgi gaminta naudojant senas „Ch-22“ raketas. „Defense Express“ duomenimis, pirmą kartą per karą prieš Ukrainą rusai „Ch-32“ panaudojo 2022 metų gegužę, kad smogtų Kramatorskui.

Rusai teigia, kad, palyginti su „Ch-22“, „Ch-32“ raketa turi pažangesnį raketinį variklį, atnaujintą ir tikslesnę valdymo sistemą, radarą naudojančią nukreipimo galvutę.

Tikslūs „Ch-32“ gamybos tempai ir apimtys nėra žinomi, bet prieš prasidedant karui, pasak kai kurių šaltinių, Rusija turėjo iki 30 tokio tipo raketų.

„Taip pat yra neatitikimas dėl šio tipo raketų paleidimo: vieni šaltiniai teigia, kad šį vaidmenį gali atlikti tik atnaujintas „Tu-22M3M“, kurio gamybos apimtis ribojama iki kelių vienetų, o kiti teigia, kad ir bazinis „Tu-22M3“ gali atlikti šį vaidmenį“, – teigia „Defense Express“.

 

Pastebėtina, kad Rusijos propagandistai „Ch-32“ vadina „beveik hipergarsine“. Pagal deklaruojamus parametrus, „Ch-32“ yra pavojingesnė už „Ch-22“, bet Rusija jų turi visai nedaug.

(3)
(20)
(-17)

Komentarai ()