Karo monstras. „Hyundai Rotem“ pristatė ateities tanką  ()

Pietų Korėjos ginkluotės gamintojas „Hyundai Rotem“ pristatė tanko koncepciją K3. Kol kas prototipų nėra, bet ryškėja įdomūs naujos kartos tankų bruožai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Hyundai Rotem“ gamina dabartinį Pietų Korėjos pagrindinį kovos tanką „K2 Black Panther“. Šios įspūdingos kovos mašinos, kurias, beje, jau naudoja ir Lenkija, tarnauja nuo 2014 metų. Ši mašina, kurią matote ir nuotraukoje, turi 3 žmonių įgulą, NATO standartus atitinkantį 120 mm pabūklą, pažangius kompozitinius šarvus iš plieno ir keramikos su aktyvia apsauga, galingą variklį, leidžiantį pasiekti 70 km/val. greitį.

„K2 Black Panther“ yra galingas ginklas, kurį į savo svarstymus turėtų įtraukti visos tankų besižvalgančios šalys. Ypač tos, kurios ribojasi su Lenkija (ir čia galima primerkti akį), nes K2 nuo 2026 metų bus gaminami ir ten.

Bet technologijos nestovi vietoje ir „Hyundai Rotem“ jau pademonstravo savo naujos kartos tanko koncepciją K3. Kol kas tai - tik koncepcija, kurios savybės gali keistis. Bet kai kurios idėjos ir technologijų vystymo kryptys jau yra akivaizdžios.

K3 - tai pagrindinis kovos tankas, pasižymintis žemu siluetu su sumažintu matomumu radarams ir infraraudonųjų spindulių įrenginiams. Tikslas, aišku, yra paslėpti K3 nuo priešo. K3 tanko korpusas bus apsaugotas moduline šarvų sistema iš plieno, keramikos ir kompozitinių medžiagų. Tačiau įgulos saugumas bus gerinamas ir tanko architektūra.

 

K3 bokštelyje nebus žmonių. Bokštelis yra aukščiausia tanko vieta, kuri dažniausiai nukenčia nuo raketų ir dronų smūgių. Žmonių iškraustymas iš ten leidžia rinktis storesnius šarvus (nes nereikia tausoti erdvės kabinoje) ir gerina įgulos išgyvenamumą. Pagrindinis K3 ginklas - 130 mm pabūklas su visiškai automatine užtaisymo ir šaudymo sistema. Trijų žmonių įgula sėdi giliai K3 korpuse šarvuotoje kapsulėje, kuri yra visiškai atskirta nuo amunicijos saugyklos.

 

K3 kovinis svoris sieks 55 tonas - panašiai sveria ir K2. Naujasis tankas naudos dyzelinį variklį, kuris leis pasiekti maksimalų 70 km/val. greitį kelyje ir 50 km/val. greitį bekelėje. Maksimalus nuvažiuojamas atstumas pilnais bakais bus apie 500 km.

Svarbiausios detalės čia - 130 mm pabūklas ir didelis dėmesys įgulos apsaugai. 130 mm pabūklas atspindi naują standartą, kuris būtinas, nes ir priešų šarvai storėja. Vokiškas „Panther KF51“ irgi turės 130 mm pabūklą.  K3 nebus autonominis - tos technologijos dar nėra pakankamai patikimos. Ir neturės kokio nors įmantraus dujų turbinos variklio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()