„Wagner“ rimtai „sutriuškino“ Rusijos armiją. Atvirųjų šaltinių analitikai skelbia naują nuotrauką  ()

Per maištą „Wagner“ sunaikino daug Rusijai svarbios technikos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-28 „Wagner“ rimtai „sutriuškino“ Rusijos armiją. Atvirųjų šaltinių analitikai skelbia naują nuotrauką  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atvirųjų šaltinių analitikai, naudodami internete paskelbtas nuotraukas ir vaizdo įrašus, sugebėjo nustatyti „Wagner“ numuštų orlaivių „Il-22M“, „Ka-52“ ir „Mi-8MTPR-1“ katastrofos vietas. Visi jie krito Voronežo srityje. Primename, kad „Wagner“ per vienos dienos maištą Rusijoje numušė net 7 orlaivius.

Atvirųjų šaltinių žvalgybos projektas „GeoConfirmed“ nustatė dviejų orlaivių, kurie sudužo Voronežo srityje, sunaikinimo vietas. Lėktuvas „Il-22M“ buvo numuštas prie Kantemirovkos kaimo, pačiame pasienyje su Luhansko sritimi, o sraigtasparnis „Ka-52“ buvo numuštas netoli Talavojos kaimo, 120 km nuo Voronežo. Kitas projektas „OSINTtechnical“ nustatė, kad vienas „Mi-8MTPR-1“ krito netoli Pavlovsko miesto Voronežo srityje.

„GeoConfirmed“ taip pat nustatė, kur sunaikinti „Wagner“ priklausę „Ural“ ir „KamAZ“ - tai įvyko M-4 magistralėje Voronežo srityje. Ten buvo apgadinti ir kelio blokavimui naudoti „KamAZ“ savivarčiai. „Bellingcat“ žurnalistas Aricas Toleris nustatė greičiausiai „Wagner“ priklausiusio lengvojo automobilio sunaikinimo vietą - jis sudegė netoli Kantemirovkos kaimo, Voronežo srityje.

 

Atvirųjų šaltinių žvalgybos projektas „Oryx“ pranešė, kad „Wagner“ dar perėmė vieną šarvuotą visureigį „KamAZ 435029 Patrol-A“ ir pėstininkų automobilį „Tigr-M“. „Oryx“ skaičiuoja, kad „Wagner“ neteko dviejų UAZ furgonų, sunkvežimių „KamAZ“ ir „Ural“, pėstininkų mašinos AMN-590951 - visa ši technika buvo sunaikinta.

(37)
(3)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: