„Lukašenka ne idiotas.“ Plinta bauginanti informacija. Generolas skelbia apie grėsmę Kyjivui  ()

Generolas Mykola Malomužas apie grėsmę Kyjivui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacinėje erdvėje plinta informacija, kad Baltarusijos teritorijoje esantis „Wagner“ kelia grėsmę Kyjivui, jis esą gali vykti į Ukrainos sostinę. Ar tai įmanoma, interviu leidiniui „Obozrevatel“ vertino Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas 2005–2010 metais, kariuomenės generolas Mykola Malomužas.

Jis tikina, kad Kyjivui iš „vagneriečių“ pusės pavojus negresia, nes norima atsargiai išformuoti šią grupuotę. Kaip? Dalis maište nedalyvavusių samdinių pasirašys sutartis su Rusijos gynybos ministerija, dalis atsistatydins, kiti išvyks į Afriką. Ir tik nedidelė dalis pateks į Baltarusiją kartu su lyderiu Prigožinu.

Lukašenka ne idiotas, kad leistų į Baltarusiją „vagneriečius“ dideliais kiekiais – keliasdešimt tūkstančių“, - sako Malomužas.

Pasak Ukrainos kariuomenės generolo, Baltarusijos Respublikos teritorijoje bus ribotas „vagneriečių“ kontingentas. Bet net ir tuos kontroliuos Rusijos ir Baltarusijos specialiosios tarnybos.

Todėl, apibendrino Malomužas, „Wagner“ kampanija prieš Kyjivą yra nereali. Be to, Ukrainos gynėjai pasiruošę „susitikti“ su priešu prie pat sienos.

„Wagner“ puls Kyjivą? Kiek realus šis scenarijus?

Birželio 25 dieną britų generolas, buvęs JK generalinio štabo viršininkas Richardas Dannatas pareiškė, kad „Wagner“, vadovaujama vadinamojo diktatoriaus Vladimiro Putino „virėjo“ Jevgenijaus Prigožino, gali ruoštis naujam Rusijos puolimui į Kyjivą iš Baltarusijos teritorijos.

 

Analitikas Aleksandras Kovalenko pareiškė, kad „vagneriečiai“ neturi jokių šansų užimti Kyjvą. Kaip ir su Rostovu, Prigožino samdiniams Ukrainoje nepasiseks.

SBU pulkininkas Romanas Kostenko pareiškė, kad visai įmanomas scenarijus, kad „vagneriečai“ gali būti mesti kaip „mėsa“ galingoje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynyboje prie Kyjivo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(5)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: