[ŽT] Putinas nusprendė nukreipti pagrindinį Prigožino „ginklą“ prieš „Wagner“  ()

V. Putinas nusprendė Prigožiną visuomenei pristatyti kaip korumpuotą ir melagį, siekdamas sugriauti jo reputaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 27 d., Rusijos valstybės vadovas savo kalboje aiškiai parodė, kad Prigožinas iš pradžių melavo apie „Wagner PMC“ nepriklausomybę nuo Kremliaus. V. Putinas aiškiai pasakė, kad būtent Kremlius finansuoja ir visiškai aprūpina bendrovę.

Pasak Amerikos karo studijų instituto analitikų, savo kalboje Rusijos diktatorius Prigožiną pavadino „Concord“, bet ne „Wagner“ savininku.

Pasak V. Putino, nuo 2022 m. gegužės mėn. iki 2023 m. gegužės mėn. už maisto produktų tiekimą Rusijos kariuomenei Prigožinas gavo apie 936 mln. dolerių. Kol kas nežinoma, ar visi pinigai iš valstybės biudžeto atiteko maistui, ar Putino virėjas kažką pasiliko sau.

Ekspertai neatmeta, kad tokiu pareiškimu Kremlius jau nusprendė pagrįsti „Wagner“ turto ir lėšų konfiskavimą.

V. Putinas savo kalboje sąmoningai nemini V. Prigožino kaip „Wagner PMC“ savininko, kad sumenkintų jo vaidmenį tarp „Wagner“ atstovų. Be to, Rusijos Federacija pradėjo samdinių, dalyvavusių sukilime, „atleidimo“ kampaniją. Kremlius nori, kad jie kuo greičiau pasirašytų sutartis su Rusijos gynybos ministerija.

Analitikai įsitikinę, kad Kremlius nori apkaltinti Prigožiną sąmokslu su Vakarais ir Ukraina. Pats V. Putino virėjas visuomenėje išgarsėjo vien dėl to, kad nuolat kritikuoja Rusijos gynybos ministeriją, kaltina ją korupcija ir biurokratizmu. Dabar V. Putinas nusprendė naudoti tuos pačius metodus, tik prieš patį V. Prigožiną.

 

Kremlius nusprendė, kad negali tiesiogiai pašalinti Prigožino, kol jis turi gerą reputaciją ir palaikymą ne tik tarp „Wagner“ ir Rusijos kariškių, bet ir visoje visuomenėje.

Tikėtina, kad Kremlius ir toliau atakuos Prigožiną, siekdamas suskaldyti jo rėmėjų grupę tarp Rusijos gyventojų, atgrasyti samdinius sekti paskui jį į Baltarusiją ir sunaikinti jo finansinę galią.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(10)
(4)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()