[ŽT] JAV sugalvojo, kaip pašalinti pavojingiausią Rusijos generolą (Foto)  ()

„JAV pareigūnai yra suinteresuoti skleisti informaciją, menkinančią generolo Surovikino autoritetą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų grupuotės Ukrainoje vado pavaduotojas generolas Sergejus Surovikinas iš anksto žinojo apie Jevgenijaus Prigožino planus pradėti ginkluotą maištą prieš Rusijos karinę vadovybę. Tai pranešė „Telegram“ kanalas „Ukraine 365“, remdamasis „The New York Times“ šaltiniu, kuris kalbėjosi su JAV pareigūnais, susipažinusiais su žvalgybos duomenimis.

Jie teigia bandantys išsiaiškinti, ar Surovikinas padėjo suplanuoti maištą, kuris virto žygiu į Maskvą ir tapo rimčiausia grėsme prezidentui Putinui per 23 jo kadencijos metus. Surovikino ir Prigožino sąjunga galėtų paaiškinti ir tai, kad „Wagner“ vadas vis dar gyvas ir galėjo išskristi į Baltarusiją.

Be to, JAV žvalgybos duomenimis, yra ženklų, kad kiti Rusijos generolai palaikė Prigožino bandymą pakeisti Rusijos gynybos ministerijos vadovybę. „Wagner“ vadas neišdrįstų maištauti, jei neturėtų užnugario.

 

„JAV pareigūnai vengia viešos diskusijos apie maištą, baimindamiesi pamaitinti Putino naratyvą esą maištą surengė Vakarai. Tačiau JAV pareigūnai yra suinteresuoti skleisti informaciją, menkinančią generolo Surovikino autoritetą, kurį jie laiko kompetentingesniu ir negailestingesniu už kitus karinės vadovybės narius. Jo pašalinimas neabejotinai būtų naudingas Ukrainai, kurios Vakarų remiamos pajėgos vykdo naują kontrpuolimą, siekdamos atkovoti Maskvos užgrobtą teritoriją.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(0)
(43)

Komentarai ()