Kandidatai jau aiškūs: skelbiama, kas gali būti areštuoti po Surovikino  ()

Ukrainos karybos eksperto Oleksandro Kovalenko teigimu, Rusija po „Wagner“ maišto turėtų suimti dar kelis aukštus karinės vadovybės pareigūnus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po nesėkmingo maišto „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas, regis, pasitraukė, tačiau su juo siejamas generolas Sergejus Surovikinas greičiausiai buvo suimtas. Karo, politikos ekspertas Oleksandro Kovalenko įvardino dar keletą žmonių, kurie gali būti suimti dėl „Wagner“ maišto.

Surovikinas buvo ne vienintelis Prigožinui artimas generolas. Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vyriausiojo direktorato viršininkas generolas leitenantas Vladimiras Aleksejevas, kuris irgi įrašė kreipimąsi į maištaujančius „Wagner“ karius, irgi galėjo būti sulaikytas. Kaip ir kitas generalinio štabo atstovas generolas pulkininkas Andrejus Judinas. Pasak Rusijos žiniasklaidos, jis buvo atleistas ir sulaikytas.

Beje, seniai nematytas ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas. Po „Wagner“ maišto jis nepasirodė nei viešumoje, nei valstybinėje televizijoje.

„Gerasimovas greičiausiai dabar yra apsvaigęs, jam sunkus gyvenimo laikotarpis - Prigožinas norėjo jį pakeisti Surovikinu. Gerasimovas kartais dingsta ilgam. Jis gali dingti kelioms savaitėms, o tada visi galvoja, ar jis gyvas, gal buvo sužeistas“, – sakė Kovalenko.

 

Jis pabrėžė, kad Rusijos valdžia taip pat gali atkreipti dėmesį į Tulos srities gubernatorių Aleksejų Diuminą, kuris yra ištikimas FSB. Tiesa, koks tas dėmesys būtų, nėra aišku. Spėliojama, kad Diuminas gali pakeisti Šoigu. Arba gali būti areštuotas.

Ir buvęs Rusijos Federacijos gynybos ministro pavaduotojas generolas Michailas Mizincevas, prisijungęs prie „Wagner“, gali būti sulaikytas“, – toliau vardino Kovalenko.

(26)
(1)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: