Išprotėjo galutinai. Kaip Maskva siūlo pabaigti karą  (5)

Pasak Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko, vienas iš galimų „konflikto“ sprendimo būdų galėtų būti Trečiasis pasaulinis karas, kuris sukels „branduolinę žiemą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas staiga pareiškė Rusijos pasirengimą „pagrįstiems kompromisams“, tačiau tuo pat metu vėl nukreipė dėmesį į Ukrainą, grasindamas sunaikinti jos galią ir apkaltinęs „fašistiniu režimu“. Apie tai D. Medvedevas rašė savo straipsnyje „Konfrontacijos amžius“, kurį birželio 2 dieną paskelbė propagandinis leidinys „Rossiyskaya Gazeta“.

D. Medvedevo teigimu, kompromisas įmanomas tik tuo atveju, jei bus atsižvelgta į Rusijos interesus, kitaip pasekmės bus „labai blogos“.

„Iš tiesų, esame pasirengę ieškoti pagrįstų kompromisų, kaip ne kartą yra sakęs Rusijos prezidentas. Jie įmanomi, tačiau suprantant kelis esminius dalykus. Pirma, reikia maksimaliai atsižvelgti į mūsų interesus: reikėtų iš principo jums nebebūti antirusiškais, antraip anksčiau ar vėliau tai baigsis labai blogai. Kyjivo nacių režimas turi būti sunaikintas“, – rašė D. Medvedevas.

Taip pat Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininkas pridūrė, kad „Kyjivo režimas“ turėtų būti Europoje teisiškai uždraustas.

D. Medvedevas taip pat minėjo, kad vienas iš galimų „konflikto“ sprendimo būdų galėtų būti Trečiasis pasaulinis karas, kuris sukeltų „branduolinę žiemą“, jame „laimėtojų nebus“. Jis įspėjo Vakarus, kad šalys turi atsižvelgti į visus Rusijos interesus, kad išvengtų civilizacijos „apokaliptinės pabaigos“.

 

„Šios visiškos konfrontacijos rezultatus būtina konsoliduoti naujame dokumente, panašiame į Helsinkio aktą, kuriuo buvo baigtas žinomas susitikimas 1975 metais“, – pabrėžė Rusijos politikas.

D. Medvedevas taip pat pažymėjo, kad branduolinių ginklų naudojimui nėra jokių tabu, nes juos jau panaudojo JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(65)
(-63)

Komentarai (5)